Succesvolle implementatie ALS app in Goes en Terneuzen

Succesvolle implementatie ALS app in Goes en Terneuzen
21 juni 2022

21 juni, is Wereld ALS dag. Ons team van artsen en behandelaren van Revant revalidatiecentrum Lindenhof in Goes en revalidatiecentrum De Wielingen in Terneuzen keken vandaag terug op een half jaar gebruik van de app ALS Thuismeten & coachen bij revalidanten met ALS.

 

ALS-patiënten krijgen bij Revant de mogelijkheid om gebruik te maken van het ALS Thuismeten & Coachen platform voor de zorg. Hiermee kunnen revalidanten zelf thuis bijhouden en aan het revalidatiecentrum doorgeven hoe het met ze gaat. Dit geeft henzelf en zijn/haar zorgverleners goed inzicht in het ziekteverloop. Daarnaast helpt het om de revalidant de informatie en behandeling te geven die goed past bij de situatie.

 

Resultaten tot nu

In januari 2022 werd op deze twee locaties in Zeeland gestart met het gebruik van de app. Uit een enquete onder de gebruikers van de app komen prachtige resultaten terug. Revalidanten zijn uiterst tevreden. Het gebruikersgemak werd hoog beoordeeld: gemiddeld een 9 voor het verloop van het inloggen en een 9,5 voor de bediening van de app. Hoe snel er gereageerd wordt door een zorgcoach werd beoordeeld met een 8,3, de deskundigheid met een 8,5. Ook de algemene indruk van de app scoort hoog: het inzien van de eigen gegevens krijgt een 9. De berichtenfuncties binnen de app zijn een 8,9 waard. Algemene punten, zoals de korte lijnen en de minder grote belasting van afspraken die op locatie nodig zijn zonder gebruik van de app krijgen een 8,5.

 

Hoe werkt het?
In het ALS Thuismeten & Coachen platform monitort de patiënt hoe het met hem/haar gaat. Hiervoor vult hij/zij dagelijks (of minder vaak) in hoe zij/hij zich voelt en of hij/zij problemen ervaart. Wekelijks registreert de patiënt zijn/haar gewicht. Maandelijks vult de patiënt een vragenlijst(ALS_FRS) in over het lichamelijk functioneren.
De patiënt heeft ook de mogelijkheid om via het platform vragen te stellen aan de zorgcoach. Daarnaast ontvangt de patiënt, wanneer dit relevant is, via het platform linkjes naar informatie over onderwerpen die voor de situatie relevant zijn.


Wat gebeurt er met deze metingen?
Iedere week bekijken de zorgcoach en de revalidatiearts de metingen. Indien er reden toe is, bijvoorbeeld omdat de patiënt een vraag heeft gesteld, neemt de zorgcoach via het platform of telefonisch contact met de patiënt op.

<< Terug


www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement