HandbikeBattle 2018

Een uitdaging om fysiek en mentaal grenzen te verleggen!

Op donderdag 14 juni 2018 gaan zes handbikers deelnemen aan de 6e editie van de HandbikeBattle in Oostenrijk. Op een handbike die wordt voortbewogen door armkracht, gaan zij de uitdaging aan om de Kaunertalergletscherstrasse in het Oostenrijkse Tirol te beklimmen.

 

Tijdens de 20 km lange rit met bijna 1000 hoogtemeters en hellingen tot 16% strijden zij tegen teams van andere Nederlandse revalidatiecentra.

De HandbikeBattle laat zien dat niet alleen paralympische topsporters tot grote prestaties in staat zijn. Deelnemers worden uitgedaagd om fysiek en mentaal grenzen te verleggen en op de weg ernaartoe leren zij bovendien veel van anderen die dezelfde doelen voor ogen hebben. In het dagelijkse leven geeft deze ervaring kracht om ook andere dromen na te streven.
Het team bestaat uit 18 personen, waarvan 6 handbikers, buddy's,  een fysiotherapeut, een ergotherapeut, een bewegingsagoog en andere begeleiders.

Team ZeeBra

Ik ben Danoesja Koziol (29), ben geboren met  een open ruggetje en 16 jaar geleden kwam de handbikesport in mijn leven. Door een complicatie na een operatie heb ik in ‘13 vier maanden intensief gerevalideerd en ben ik nu steeds op zoek naar handbike-uitdagingen. Ik ben enthousiast geworden over de HandbikeBattle ‘17 en ga in 2018 vol enthousiasme deze uitdaging aan met Team ZeeBra.

 

   

Ik ben Desiree van Peer (48), echtgenote en moeder van 2 pubers. Na een operatie is door een hechting op een zenuw zenuwletsel ontstaan met als gevolg uitval in mijn benen en een beperkte loopfunctie en evenwicht. Ik ben op zoek naar uitdagingen waar ik voldoening uit kan halen zoals de HandbikeBattle. Door hiernaar toe te werken, nieuwe contacten te leggen en grenzen te verleggen, hoop ik in te zien dat het leven door een beperking niet ophoudt en dat er nog steeds veel mogelijk is.

 

   

Ik ben Wieneke van der Vlies (31) en door zuurstofgebrek bij de geboorte, heb ik cerebrale parese. Ik woon in Breda en heb een parttime baan als maatschappelijk werker. Door vrienden die eerder deelnamen, ben ik aangestoken met het HandbikeBattle-virus en doe ik dit jaar zelf mee. Na een moeilijke periode hoop ik dat het me zelfvertrouwen en een bak positieve energie geeft!

 

 

   

Ik ben Caspar Evers (54) en mijn onderbeen is in 2010 geamputeerd na een ongeval met de trein. Tijdens de revalidatie kwam ik in aanraking met handbiken. Na in 2017 opnieuw een operatie en herstel te hebben gehad, heeft Team ZeeBra mijn interesse gepeild voor de HandbikeBattle in 2018. Bovenaan de top komen wordt een grote uitdaging voor me maar opgeven is echt geen optie. Maakt niet uit in welke tijd.

Wil jij Cas de berg op helpen? Bezoek zijn Facebook-pagina GEEF GAS VOOR CAS!

 

 

   

 

 

 

Ik ben Sanne (31), eigenwijs, doener, levensgenieter, wedstrijdzwemmer, duiker en rolschaatser. Tot ‘09 toen ik mijn neus brak en er na een flinke zwelling ontstekingen in mijn hoofd ontstonden. Het voorlopige resultaat is dat mijn hele lichaam verkrampt  waardoor ik sinds ‘12 in een rolstoel zit en afhankelijk ben van mijn omgeving. Ik heb een functionele bewegingsstoornis door lichamelijk letsel. De HandbikeBattle is mijn uitdaging om weer op wedstrijdniveau te sporten. Ik heb een groot deel van mijn vrijheid teruggekregen toen ik een aankoppelingshandbike kon bedienen. Dankzij intensieve therapie gaat mijn lichaam langzaam vooruit. Door mee te doen aan de HandbikeBattle kan ik kijken hoe ver ik mentaal en lichamelijk kan gaan. Dream it, wish it, do it!

Help onze handbikers deze uitdaging aan te gaan. Uw donatie is zeer welkom!

 

NL76ABNA 023 031 2403
t.n.v. Revant medisch specialistische revalidatie

o.v.v. HandbikeBattle 2018

 

Naar HandbikeBattle 2017

Het heeft geen nadere uitleg nodig dat deelname aan dit unieke evenement de nodige financiële middelen vraagt. De begroting bedraagt €11.800.

  • Begeleiding en trainingen. Revant neemt de tijd van alle betrokken medewerkers voor haar rekening en de faciliteiten in het revalidatiecentrum.
  • Overnachtingen in Oostenrijk in Huize Renate (aangepast voor de rolstoelgebruikers en hun begeleiders).
  • Vervoer van het team en materiaal (rolstoelen, handbikes) naar Oostenrijk en vervoer ter plaatse.
  • Deelnamekosten €500 per deelnemer (classificatie, testen, inschrijfgeld).
  • Overige kosten.