HandbikeBattle 2020

Een uitdaging om fysiek en mentaal grenzen te verleggen!

 

Op donderdag 18 juni 2020 gaat team ZeeBra, het handbike team van Revalidatiecentrum Revant, de uitdaging aan: het beklimmen van de Kaunertaler Gletscherstrasse in het Oostenrijkse Tirol. In een 20 kilometer lange rit met bijna 1000 hoogtemeters en hellingen tot 16% strijden zij tegen teams van andere Nederlandse revalidatiecentra. Dit doen zij op een handbike die wordt voortbewogen door armkracht. Het is de vierde keer dat Revant met team ZeeBra deelneemt aan het unieke evenement.

 

Team ZeeBra

Team ZeeBra is een jaarlijks wisselend team dat bestaat uit 6 handbikers, waarvan 3 uit Brabant en 3 uit Zeeland. Zij revalideren of hebben gerevalideerd bij Revant. De deelnemers dit jaar zijn Harry Braam, Jan Simpelaar, Wies Goossen, Johan Koppenaal, Peter Stuut en Ron Wijnands. Ze worden uitgedaagd om fysiek en mentaal grenzen te verleggen. In de voorbereidingen én op de weg naar de top leren zij bovendien veel van anderen die dezelfde doelen voor ogen hebben. In het dagelijkse leven geeft deze ervaring kracht om ook andere dromen na te streven.

 

Trainingsweekenden

Het eerste trainingsweekend is op 18 april 2020 op de Posbank.

 

Promotieonderzoek

Deelnemers van team ZeeBra nemen naast de wedstrijd ook deel aan een promotieonderzoek dat is gekoppeld aan de HandbikeBattle. De resultaten van dit onderzoek worden gebruikt om:

  • Meer kennis te verwerven over de mentale en fysieke effecten van handbiketraining en de samenhang daartussen;
  • (Individuele) resultaten terug te koppelen naar revalidatiecentra, zodat zij deze resultaten kunnen gebruiken voor het opstellen van de training;
  • Te implementeren in een evidence-based richtlijn voor revalidatiecentra.

Dromen nastreven

De HandbikeBattle laat zien dat niet alleen paralympische topsporters tot grote prestaties in staat zijn. Deelnemers worden uitgedaagd om fysiek en mentaal grenzen te verleggen en op de weg ernaartoe leren zij bovendien veel van anderen die dezelfde doelen voor ogen hebben. In het dagelijkse leven geeft deze ervaring kracht om ook andere dromen na te streven.

 

Help Team Zeebra op weg
Deelname aan het unieke evenement vraagt de nodige financiële middelen. De begroting bedraagt € 26.000. Uw donatie is zeer welkom!

 

NL76ABNA 023 031 2403
t.n.v. Revant medisch specialistische revalidatie

o.v.v. HandbikeBattle 2020

 

Alvast bedankt!

 

Bekijk het verslag van HandbikeBattle 2019

 

www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement