Handenteam

Naast een breed aanbod medisch specialistische revalidatie voor volwassenen en kinderen, zijn er bij Revant ook specialistische teams met een interdisciplinair aanbod voor complexe problematiek. Het Handenteam van Revant behandelt mensen die na een operatie, of als gevolg van chronische aandoeningen, hun handen niet goed meer kunnen gebruiken. Als medisch specialist of huisarts kunt u direct contact opnemen met de contactpersonen uit dit team.

 

Behandeling door het Handenteam

Onze handen zijn elke dag, haast ongemerkt, voortdurend in de weer. Aandoeningen in de hand en pols hebben daarom grote gevolgen in het dagelijks functioneren. Zowel thuis als op het werk. Het Handenteam zorgt ervoor dat de revalidant de hand weer zo goed mogelijk kan gebruiken, eventueel met hulpmiddelen.

 

Het Handenteam bestaat uit een revalidatiearts en handtherapeuten: ergotherapeuten en fysiotherapeuten, die geschoold zijn in handtherapie. Het team behandelt met name revalidanten die na handletsel en hand/polsoperaties intensieve, gespecialiseerde handrevalidatie nodig hebben. Daarnaast ziet het team mensen met chronische klachten zoals handartrose of problemen aan de pols, bijvoorbeeld door langdurige overbelasting.

Hand-Pols-Expertiseteam

Intensieve gespecialiseerde handrevalidatie

Voor complexe problematiek is in het Amphia Ziekenhuis in Breda een handenspreekuur met de revalidatiearts van Revant, een plastisch chirurg, een orthopeed, een reumatoloog en een gespecialiseerde handtherapeut (vanuit Handtherapie Netwerk Breda e.o.). Zij vormen samen het Hand-Pols-Expertiseteam. De intensieve samenwerking in het Hand-Pols-Expertiseteam in deze situaties cruciaal. Het team komt wekelijks bij elkaar om patiënten te bespreken en vormt daarmee een goed netwerk. Deze samenwerking biedt het beste resultaat: de patiënt krijgt gespecialiseerde zorg, afgestemd op zijn/haar persoonlijke situatie.

Meer informatie en aanmelden

Aanmelden van uw patient kan via ZorgDomein (of lees hier meer). Voor vragen neemt u contact op met:

 

Revant revalidatiecentrum Breda
Arm-, hand- en polsrevalidatie
Brabantlaan 1
4817 JW  BREDA

telefoon: 088 735 8001


www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement