"Gezelligheid met collega’s en publiek motiveert mij"

 

Ergotherapeut Kristel Buijs (41) neemt komende zondag, 2 oktober 2022, voor de zesde keer deel aan de Bredase Singelloop. Ze loopt de tien kilometer met het bedrijventeam van Revant. "Het leuke aan de Singelloop is de gezelligheid met collega’s en het publiek. Er staan veel mensen aan de kant van de weg, er zijn veel bandjes en er is muziek. Er is vrijwel geen stuk met niemand langs de route. Dat motiveert."

 

Kristel is ongeveer zes jaar geleden begonnen met hardlopen. In het begin nog niet heel fanatiek, maar ondertussen is het hardlopen voor haar niet meer weg te denken. Ze loopt drie tot vier keer in de week een uur tot 1,5 uur per keer en ongeveer 50 kilometer in totaal. Ze traint bij een recreatieve groep van Thor, een hardloopvereniging in Roosendaal. "Wekelijks geef ik de groep training en de andere keren loop ik zelf mee met de groep. Het is ondertussen een echte vriendengroep geworden", licht Kristel toe.

 

Drukte achterlaten

Hardlopen is ontspanning voor Kristel. "Het zorgt ervoor dat ik de drukte van mijn gezin en werk achter me kan laten. En het is ook een sociale aangelegenheid. Voor mij werkt trainen in een groep heel goed, want door het kletsen vliegen de kilometers voorbij. En in de groep kan ik steeds een beetje meer en harder lopen omdat we elkaar motiveren", vertelt Kristel.

 

 

Collega’s

Dit jaar lopen twee collega’s van Kristel mee, Hanne en Sanne. Kristel: "Dat is superleuk. Ze starten wel in een ander vak, dus hopelijk zie ik ze voor de start en na de finish. Maar ook collega’s van andere afdelingen lopen mee, dus die leer je tijdens zo’n loop ook beter kennen.

Daarnaast is het ontvangst in het Chassé Theater praktisch en je krijgt er allerlei extra's, zoals het graveren van de medaille en lekkere broodjes. Ook is het leuk om na het lopen na te praten met de collega's. Kortom: meedoen met het bedrijventeam is super!"

 

Achillespees

Kristel loopt vaak in de omgeving van Roosendaal, bij voorkeur in het bos of in polders. De routes zijn steeds verschillend. "In mei heb ik een persoonlijk record gelopen op de 10 km, 42 minuten en 40 seconden. Ik hoop zondag rond deze tijd te kunnen lopen, of anders onder de 44 minuten. Het parcours is niet heel snel, vanwege de hoeveelheid lopers die deelnemen, de hoeveelheid bochten en de bestrating. Dus ik ben benieuwd", aldus Kristel.

 

Tot drie maanden geleden was Kristel blessurevrij, maar helaas kreeg ze last van haar achillespees. "Ik heb de afgelopen drie maanden minder kunnen trainen. Minder vaak en minder intensief. De klachten zijn gelukkig al stukken minder, dus hopelijk gaat het zondag goed. Een aantal lopers van de hardloopgroep komt mij aanmoedigen. En bij mooi weer wellicht ook mijn man en kinderen. Ik hoop dat ik mijn streeftijd loop."


www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement