"Alles nog eens rustig nalezen in de app"

De ‘Revant op Weg app’ heeft momenteel al 250 gebruikers. Deze vorm van e-health zet Revant in tijdens longrevalidatie. Revalidanten Martijn (28) en Helma (61) maken ook gebruik van de app.

 

In de app deelt Revant informatie over bijvoorbeeld voeding, bewegen en het herkennen van een longaanval. Verder staan er diverse oefeningen in. Martijn en Helma vinden de app een aanvulling op papieren documenten die zij bij hun revalidatiebehandeling gebruiken. Martijn: “Naslagwerk kun je makkelijk teruglezen in de app. En je kunt in de app ook zien welke opdrachten je nog moet doen.” Helma is het met Martijn eens. “Tijdens een bijeenkomst krijg je veel informatie en het is fijn om daarna alles nog eens rustig na te lezen. Of om na een ademhalingsoefening tijdens een behandeling even in de app te kijken hoeveel seconden je een ademhalingstechniek moet doen. Meestal pak ik een dag na een bijeenkomst de app erbij om de informatie nog eens door te lezen en huiswerk te bekijken.” Martijn voegt eraan toe: “En een dag voor een bijeenkomst.”

 

Meer grip
Een voorbeeld van een opdracht is om een wandeling te maken en ondertussen foto’s te maken van de omgeving. Hierbij leer je je dus meer bewust te zijn van de omgeving en rustig aan te doen.” Martijn: “Het gaat om kleine aanpassingen in je leven. Maar veel kleine aanpassingen kunnen samen het grote verschil maken. Bovendien heb ik meer grip op de situatie.” Helma: “De veranderingen van het revalidatieproces zijn echt zichtbaar voor mijn omgeving.”

 

De revalidanten hebben na afronding van het revalidatietraject nog twee jaar toegang tot de app. Daarna krijgen ze alle informatie in PDF toegestuurd, maar stopt de app. Martijn: “Het is erg fijn dat ik langer toegang heb. Zeker als ik over een paar maanden ben gestopt bij Revant en de informatie wat is weggezakt.”

Martijn en Helma maken gebruik van de longapp