Revalidatie bij pijn en gewrichtsaandoeningen

Bij Revant werken we aan de hand van behandelprogramma’s die toegespitst zijn op veelvoorkomende diagnoses. Elke behandeling (individueel of in een groep) wordt afgestemd op uw persoonlijke situatie en leidt tot een op maat gemaakt behandelplan. Onze revalidatiecentra hebben alle faciliteiten voor een optimale leeromgeving zoals zwembaden, fitnesszalen, ontspanningsruimten en interactieve loopbanden zoals de GRAIL (Revant revalidatiecentrum | Breda) en de C-Mill (Revant revalidatiecentrum Lindenhof | Goes).

Wat is chronische pijn?
Als u bekend bent met langdurige pijn, ervaart u waarschijnlijk dat pijn een grote rol speelt in uw leven. Wanneer pijn langer dan drie maanden aanwezig is, noemen we dit chronische pijn. Mogelijk heeft het effect op uw gezin, uw werk of uw stemming en voelt het alsof u geen controle over uw pijn heeft. Alles draait om die pijn en het voorkomen ervan. Uw leven staat even stil: "dat ga ik weer doen als de pijn weg is".
 
Gelukkig hoeft u er niet alleen voor te staan en kan een traject bij Revant een goede stap zijn. Bij ons kunt u terecht voor medisch specialistische revalidatie nadat u bent doorverwezen door de huisarts of medisch specialist van het ziekenhuis.

Past het revalidatietraject bij mij?
Op basis van het intakegesprek adviseren wij u over het revalidatietraject dat mogelijk volgt. Samen met u stemmen we af welk programma het beste bij u past: een ‘behandeling op maat’. Ons revalidatieprogramma is bedoeld voor diegene die langere tijd te kampen heeft met pijnklachten en waarvoor geen verdere medische behandeling mogelijk is. In het revalidatietraject leert u anders te gaan denken en doen. U krijgt begeleiding van een pijnteam, bestaande uit een revalidatiearts, fysiotherapeut, bewegingsagoog, ergotherapeut, maatschappelijk werker en psycholoog. Ondanks een zekere mate van pijnklachten leert u om te gaan met chronische pijn en een nieuw evenwicht te vinden.

Klik op de onderstaande afbeelding voor een uitgebreide beschrijving van Revalidatie bij pijn en gewrichtsaandoeningen bij Revant.

Wachttijden

Wij streven naar korte wachttijden voor het eerste intakegesprek en voor de start van de behandeling daarna. Binnen 2-3 weken sturen wij een uitnodiging voor het eerste intakegesprek of voor de behandeling daarna.
 

Voor de pijnrevalidatie in Breda zijn de wachttijden op dit moment langer, de periode tussen de intake bij de medisch specialist en de aanvang behandeling oplopen tot enkele weken (± 6 weken).
 

 

Wachttijden

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u contact met ons opnemen of de zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling.

De zorgverzekeraar kan hierin ondersteunen om sneller geholpen te kunnen worden. De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken.

Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.

Vanaf het begin kan ik alleen maar blij zijn. Ik ben in de spiegel gaan kijken en tot vele inzichten gekomen.

Mede door de goede samenwerking tussen de therapeuten, betrokkenheid, ondersteuning, begrip

en het door elkaar schudden, ben ik inmiddels pijnvrij. Zo’n traject gun ik echt iedereen!

lees meer