Revalidatie bij pijn en gewrichtsaandoeningen

Als u bekend bent met langdurige pijn, ervaart u waarschijnlijk dat pijn een grote rol speelt in uw leven. Wanneer pijn langer dan drie maanden aanwezig is, noemen we dit chronische pijn. U hoeft u er niet alleen voor te staan. We bekijken graag samen met u of een traject bij Revant een goede stap voor u kan zijn.

Heeft uw pijn effect op uw gezin, werk of uw stemming en voelt het alsof u geen controle over uw pijn heeft? Alles draait om die pijn en het voorkomen ervan. Uw leven staat even stil. Bij ons kunt u terecht voor medisch specialistische revalidatie nadat u bent doorverwezen door de huisarts of medisch specialist van het ziekenhuis.

 

Behandelprogramma’s
Ons revalidatieprogramma is bedoeld voor diegene die langere tijd te kampen heeft met pijnklachten en waarvoor geen verdere medische behandeling mogelijk is. Op basis van het intakegesprek adviseren wij u over het revalidatietraject dat mogelijk volgt. Samen met u stemmen we af welk programma het beste bij u past: een ‘behandeling op maat’.

 

Revalidatietraject

In het revalidatietraject leert u anders te gaan denken en doen. U krijgt begeleiding van een pijnteam, bestaande uit een revalidatiearts, fysiotherapeut, bewegingsagoog, ergotherapeut, maatschappelijk werker en psycholoog. Ondanks een zekere mate van pijnklachten leert u om te gaan met chronische pijn en een nieuw evenwicht te vinden.

 

Locaties en faciliteiten
Revalidatiezorg bij pijn en gewrichtsaandoeningen wordt aangeboden op de locaties Breda, Lindenhof in Goes en De Wielingen in Terneuzen. Onze revalidatiecentra beschikken over alle faciliteiten voor een optimale leeromgeving. Een zwembad, fitnessapparatuur, ontspanningsruimten en interactieve loopbanden staan tot uw beschikking.

Intake en start behandeling

Na verwijzing door uw huisarts of medisch specialist nodigen wij u uit voor een intakegesprek. Vanwege het COVID-19 virus is er voor sommige behandelingen een langere wachttijd ontstaan. We houden ons aan maatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen en volgen hierin de landelijke richtlijnen van het RIVM. Wij doen er alles aan om u zo spoedig mogelijk passende zorg te bieden.

 

Bekijk de wachttijden voor het intakegesprek en de start van de behandeling.

 


 

Vanaf het begin kan ik alleen maar blij zijn. Ik ben in de spiegel gaan kijken en tot vele inzichten gekomen.

Mede door de goede samenwerking tussen de therapeuten, betrokkenheid, ondersteuning, begrip

en het door elkaar schudden, ben ik inmiddels pijnvrij. Zo’n traject gun ik echt iedereen!

 

lees meer

Mirjam van Mourik | Fibromyalgie, chronisch vermoeidheidssyndroom en chronische pijn

Ze is 26 jaar oud en heeft een lied geschreven naar aanleiding van haar revalidatietraject. 'Bob is

haar verstand wat komt uit de benaderingswijze ACT.

 

Lees meer

 

 

   

 

Heeft u een klacht of een tip?

Aarzel niet om dit aan ons kenbaar te maken.

Samen verbeteren we onze zorg.

 

Ik heb een klacht of idee

 


 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van clinics, ervaringen en zorgontwikkelingen.

 

Aanmelden