Revalidatie bij pijn en gewrichtsaandoeningen

Bij Revant werken we aan de hand van behandelprogramma’s die toegespitst zijn op veelvoorkomende diagnoses. Elke behandeling (individueel of in een groep) wordt afgestemd op uw persoonlijke situatie en leidt tot een op maat gemaakt behandelplan. Onze revalidatiecentra hebben alle faciliteiten voor een optimale leeromgeving zoals zwembaden, fitnesszalen, ontspanningsruimten en interactieve loopbanden zoals de GRAIL (Revant revalidatiecentrum | Breda) en de C-Mill (Revant revalidatiecentrum Lindenhof | Goes).

Als u bekend bent met langdurige pijn, ervaart u waarschijnlijk dat pijn een grote rol speelt in uw leven. Wanneer pijn langer dan drie maanden aanwezig is, noemen we dit chronische pijn. Mogelijk heeft het effect op uw gezin, uw werk of uw stemming en voelt het alsof u geen controle over uw pijn heeft.
 
Gelukkig hoeft u er niet alleen voor te staan en kan een traject bij Revant een goede stap zijn. Bij ons kunt u terecht voor medisch specialistische revalidatie nadat u bent doorverwezen door de huisarts of medisch specialist van het ziekenhuis. Een team van ervaren specialisten staat voor u klaar.

Op basis van het intakegesprek adviseren wij u over het revalidatietraject dat mogelijk volgt. Samen met u stemmen we af welk programma het beste bij u past: een ‘behandeling op maat’. Ons revalidatieprogramma is bedoeld voor diegene die langere tijd te kampen heeft met pijnklachten en waarvoor geen verdere medische behandeling mogelijk is. Tijdens de revalidatie pakken we niet rechtstreeks de pijn aan maar oefenen we invloed uit op de biologische, persoonlijke en omgevingsfactoren. Ondanks een zekere mate van pijnklachten leert u om te gaan met chronische pijn en een nieuw evenwicht te vinden.

Klik op de onderstaande afbeelding voor een uitgebreide beschrijving van Revalidatie bij pijn en gewrichtsaandoeningen bij Revant.

Wij streven naar korte wachttijden voor het eerste intakegesprek en voor de start van de behandeling daarna. Binnen 2-3 weken sturen wij een uitnodiging voor het eerste intakegesprek of voor de behandeling daarna.

 

wachttijden

Neurologische revalidatie (Breda)

 

 

I.v.m. een hoog aantal aanmeldingen kan de periode tussen verwijzing en intake bij de medisch specialist oplopen tot enkele weken. Voor spoedaanmeldingen is er geen wachttijd. Voor aanmeldingen waarbij de arts geen spoed heeft aangemerkt, werken we eraan om de wachttijden voor toetreding weer z.s.m. binnen de wachttijd van 2 à 3 weken te krijgen.

Pijnrevalidatie

 

 

I.v.m. hoog aantal aanmeldingen kan de periode tussen de intake bij de medisch specialist en de aanvang behandeling oplopen tot enkele weken (± 6 weken).
Kind- en jeugdrevalidatie Op dit moment zijn de wachttijden langer. We proberen de wachttijd te beperken tot maximaal 4 weken voor de eerste afspraak.

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u contact met ons opnemen of de zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling.

De zorgverzekeraar kan hierin ondersteunen om sneller geholpen te kunnen worden. De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken.

Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.

Vanaf het begin kan ik alleen maar blij zijn. Ik ben in de spiegel gaan kijken en tot vele inzichten gekomen.

Mede door de goede samenwerking tussen de therapeuten, betrokkenheid, ondersteuning, begrip

en het door elkaar schudden, ben ik inmiddels pijnvrij. Zo’n traject gun ik echt iedereen!

lees meer