Revalidatie bij pijn en gewrichtsaandoeningen

Bij Revant werken we aan de hand van behandelprogramma’s die toegespitst zijn op veelvoorkomende diagnoses. Elke behandeling (individueel of in een groep) wordt afgestemd op uw persoonlijke situatie en leidt tot een op maat gemaakt behandelplan. Onze revalidatiecentra hebben alle faciliteiten voor een optimale leeromgeving zoals zwembaden, fitnesszalen, ontspanningsruimten en interactieve loopbanden zoals de GRAIL (Revant revalidatiecentrum | Breda) en de C-Mill (Revant revalidatiecentrum Lindenhof | Goes).

Als u bekend bent met langdurige pijn, ervaart u waarschijnlijk dat pijn een grote rol speelt in uw leven. Wanneer pijn langer dan drie maanden aanwezig is, noemen we dit chronische pijn. Mogelijk heeft het effect op uw gezin, uw werk of uw stemming en voelt het alsof u geen controle over uw pijn heeft.
 
Gelukkig hoeft u er niet alleen voor te staan en kan een traject bij Revant een goede stap zijn. Bij ons kunt u terecht voor medisch specialistische revalidatie nadat u bent doorverwezen door de huisarts of medisch specialist van het ziekenhuis. Een team van ervaren specialisten staat voor u klaar.

Op basis van het intakegesprek adviseren wij u over het revalidatietraject dat mogelijk volgt. Samen met u stemmen we af welk programma het beste bij u past: een ‘behandeling op maat’. Ons revalidatieprogramma is bedoeld voor diegene die langere tijd te kampen heeft met pijnklachten en waarvoor geen verdere medische behandeling mogelijk is. Tijdens de revalidatie pakken we niet rechtstreeks de pijn aan maar oefenen we invloed uit op de biologische, persoonlijke en omgevingsfactoren. Ondanks een zekere mate van pijnklachten leert u om te gaan met chronische pijn en een nieuw evenwicht te vinden.

Klik op de onderstaande afbeelding voor een uitgebreide beschrijving van Revalidatie bij pijn en gewrichtsaandoeningen bij Revant.

Wij streven naar korte wachttijden voor het eerste intakegesprek en voor de start van de behandeling daarna. Binnen 2-3 weken sturen wij een uitnodiging voor het eerste intakegesprek of voor de behandeling daarna.

wachttijden

Pijnrevalidatie: in verband met hoog aantal aanmeldingen kan de periode tussen de intake bij de medisch specialist en de aanvang behandeling oplopen tot enkele weken (± 6 weken).

Kind- en jeugdrevalidatie: op dit moment zijn de wachttijden langer. We proberen de wachttijd te beperken tot maximaal 4 weken voor de eerste afspraak.

Arbeidsrevalidatie is voor diegene die op het werk langdurig dreigt uit te vallen door een fysieke of psychische aandoening. Het gaat hier zowel om betaald als onbetaald werk. De klachten bestaan langer dan drie maanden en andere behandelingen en therapieën hebben niet het gewenste effect opgeleverd. Voorbeelden van klachten zijn klachten aan de nek, rug, knie, schouder, arm, pols of hand, bekkenklachten, fibromyalgie, chronische vermoeidheid, moeheid na behandeling voor kanker of suikerziekte, psychische klachten of een burn-out.