Post-COVID-19 revalidatie

Wanneer u besmet bent geweest met het COVID-19 virus kunt u lichamelijke en psychische klachten ondervinden. Conditieverlies, spierkracht- en gewichtsverlies, moeite met oppakken van dagelijkse activiteiten, sport, hobby’s en/of werk, zijn veelgehoorde klachten die u beperken in het dagelijks leven.

 

Heeft u meerdere van de bovengenoemde klachten? Én heeft u een positieve COVID-19 test gehad? Dan kunt u bij ons terecht voor medisch specialistische revalidatie. U moet daarvoor zijn verwezen door de huisarts of medisch specialist van het ziekenhuis en 48 uur klachtenvrij zijn. Een team van ervaren specialisten staat voor u klaar. Onze expertise vanuit het centrum complex chronisch longfalen zetten wij in voor een optimaal herstel.

 

Behandelprogramma op maat
Ons revalidatieprogramma is erop gericht om u op weg te helpen om zo optimaal mogelijk te functioneren in dagelijkse activiteiten, werk en dagbesteding. Op basis van het intakegesprek adviseren wij u over het meest passende revalidatietraject. Afhankelijk van uw situatie zijn daar bijvoorbeeld een revalidatiearts, fysiotherapeut, ergotherapeut, psycholoog, logopedist en diëtist bij betrokken.

 

Ook bekijken we samen of uw behandeling het beste poliklinisch kan plaatsvinden, of mogelijk klinisch met opname in het revalidatiecentrum. De revalidatiebehandeling duurt ca. 4 tot 6 weken bij opname. Poliklinische behandeling duurt gemiddeld 8 weken. Uw behandeling wordt afgestemd op uw persoonlijke situatie en leidt tot een behandelplan op maat. Na revalidatie bij Revant heeft u voldoende handvaten om verder te kunnen trainen en herstellen, onder begeleiding van uw therapeut in uw eigen omgeving.

 

Locaties en faciliteiten
Post-COVID-19 revalidatie wordt zowel klinisch als poliklinisch aangeboden op de locatie Breda en locatie Lindenhof in Goes. Op de locatie De Wielingen in Terneuzen wordt Post-COVID-19 revalidatie poliklinisch aangeboden.

Onze revalidatiecentra beschikken over alle faciliteiten voor een optimale leeromgeving. Een zwembad, fitnessapparatuur, ontspanningsruimten en interactieve loopbanden staan tot uw beschikking.

 

 

 

Revalidatietraject

 

 

 


Leo Leurink (63 jaar) revalideerde bij Revant in Breda als post-COVID-19 patiënt. “Ik kon niet goed bewegen nadat ik op de IC had gelegen en ik had geen coördinatie. Ik liep alsof ik dronken was.” Lees meer


Aad (69) lag vijf weken op de IC voordat hij naar Revant Lindenhof kwam om daar verder te herstellen van het coronavirus. “Ik kon eerst niet staan, zitten of zelfs maar omdraaien in bed." Lees meer


Kristel (46) liep een jaar geleden COVID-19 op tijdens een wintersportvakantie en is nog niet volledig hersteld en aan het werk. Lees meer


 

Heeft u een klacht of een tip?

Aarzel niet om dit kenbaar te maken.

Samen verbeteren we onze zorg.

 

Ik heb een klacht of idee


 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van clinics, ervaringen en zorgontwikkelingen.

 

Aanmelden