Afasieteam Revant, locatie Breda
Bij complexe communicatieproblemen als gevolg van niet-aangeboren hersenletsel
Binnen het uitgebreide aanbod van medisch specialistische revalidatie voor zowel volwassenen als kinderen, onderscheidt Revant zich door interdisciplinaire teams die zich toeleggen op specifieke en complexe problematiek.
Een interdisciplinair team is een team waarbij elk teamlid zijn eigen specialiteit heeft. Samen werken ze aan een plan om ervoor te zorgen dat de revalidanten zo goed mogelijk herstelt
Het afasieteam van het Revant Revalidatiecentrum in Breda is gespecialiseerd in diagnostiek en therapieadvies voor communicatieproblemen als gevolg van niet-aangeboren hersenletsel. Hierbij ligt de nadruk op afasie, spraakapraxie en/of andere communicatieproblemen als gevolg van veranderingen in overige denkfuncties (zoals geheugen en concentratie). Het afasieteam kan worden ingeschakeld om hierbij te ondersteunen.
Het afasieteam van Revant bestaat uit:
- een revalidatiearts
- een gz-psycholoog/neuropsycholoog
- een klinisch linguïst (taalkundige)
- een logopedist
Samen voeren zij onderzoek uit naar de aard en ernst van de afasie en/of andere communicatiestoornissen. Hierbij onderzoeken zij de gevolgen van deze problemen op het dagelijks leven van de revalidant. Op basis van de onderzoeksgegevens stellen zij vervolgens een behandel- en/of communicatieadvies op voor de revalidant, zijn omgeving en de behandelaar. Wanneer het nodig is, biedt het team ondersteuning aan de behandelend logopedist.
In de bijgevoegde folder (klik op de blauwe button rechts op deze pagina) vindt u verdere informatie over afasie, andere communicatiestoornissen, de werkwijze van het afasieteam en hoe u zich kunt aanmelden.
Verwijzingen
Als medisch specialist, huisarts of logopedist kunt u verwijzen via Zorgmail of de verwijzing per e-mail (poliverwijzingen@revant.nl) naar Revant sturen, onder vermelding van ‘Afdeling Logopedie, afasieteam’.