Kind- en jeugdrevalidatie

Wanneer de ontwikkeling van uw kind door een (niet-) aangeboren aandoening anders verloopt, heeft dat vaak gevolgen op het gebied van leren en gedrag en op motorisch en emotioneel gebied. Vaak zijn er ook problemen bij praten of spelen en kan de interactie tussen uw kind en zijn/haar omgeving moeizaam zijn. Graag staan we u bij in een passend behandeltraject.

Opgroeien van baby tot volwassene is een ingewikkeld proces. Van 0-4 jaar staat de ontwikkeling van basisvaardigheden centraal zoals zitten, kruipen en staan. Vanaf 4 jaar worden motorische vaardigheden zoals rennen, fietsen, schrijven en knutselen belangrijk, naast de communicatieve vaardigheden. Ook sociaal emotionele vaardigheden komen meer aan bod.

 

Belang van een tijdige diagnose

Hoe eerder bekend is wat er aan de hand is, hoe sneller gerichte behandeling en begeleiding in gang kan worden gezet. Ook wanneer er geen medische oorzaak is, is het belangrijk de stoornis te duiden. Met gespecialiseerde begeleiding bereiken we veel. We bieden u als ouder/verzorger goede ondersteuning tijdens de behandeling en proberen daarbij onzekerheden weg te nemen.

 

Behandelprogramma’s

Bij Revant werken we aan de hand van behandelprogramma’s die toegespitst zijn op veelvoorkomende diagnoses. Elke behandeling (individueel of in een groep) wordt afgestemd op de persoonlijke situatie en leidt tot een op maat gemaakt behandelplan. De hulpvraag van de ouder(s) en het kind vormt hierbij het uitgangspunt.

 

Onze revalidatieprogramma’s zijn bedoeld voor kinderen en jongeren van 0-18 jaar met ontwikkelingsproblemen als gevolg van de volgende aandoeningen:

 

Bij ons kunt u terecht voor medisch specialistische revalidatie nadat u bent doorverwezen door de huisarts of medisch specialist van het ziekenhuis. Een team van ervaren specialisten staat voor u klaar.

 

Locaties en faciliteiten
Kinderrevalidatie wordt poliklinisch aangeboden op de locaties Breda, Reigerbos in Goes en De Wielingen in Terneuzen. Deze locaties beschikken beschikken over alle faciliteiten voor een optimale leeromgeving voor kinderen. De locaties Breda en Reigerbos zijn direct gelegen naast een mytylschool.

 

Toestemming behandeling

Vanaf het 12e jaar betrekken wij het kind bij de toestemming over de behandeling en over het programma. Samen met zijn/haar ouders wordt hij/zij geïnformeerd over het behandelplan. Vanaf 16 jaar kunnen kinderen zelfstandig beslissen over een behandeling. Hiervoor is geen toestemming van de ouders nodig. Vanaf 18 jaar beslissen volwassenen zelfstandig, tenzij zij handelingsonbekwaam zijn.

Intake en start behandeling

Wij streven naar een korte wachttijd voor het eerste intakegesprek en de start van de behandeling.

Gemiddeld binnen 2-3 weken sturen wij u een uitnodiging.

Informatie voor verwijzers

Waarvoor en wanneer doorverwijzen naar kind- en jeugdrevalidatie? Een goed overzicht vindt u in onze folder. Deze uitgave is specifiek uitgebracht voor Zeeland, maar een vergelijkbaar aanbod geldt voor onze locatie in Breda.


 

Julius | ontwikkelingsproblemen

'Revant heeft een zeer waardevolle rol gespeeld'

 

lees meer

Marilène | Cerebrale Parese

'Dit allemaal hadden we niet zo snel en goed kunnen bereiken als we dit revalidatieprogramma niet hadden gevolgd'

 

lees meer

Pim en Marloes Boon | Spinale Musculaire Atrofie (spierziekte)

'Om door te gaan moet je altijd dromen houden'

 

lees meer

 

     

Bekijk ook eens:

 

 

Een bijzondere ontmoeting van een van onze revalidanten met olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden. Week van Zorg en Welzijn (maart 2017)


 

Heeft u een klacht of een tip?

Aarzel niet om dit aan ons kenbaar te maken.

Samen verbeteren we onze zorg.

 

Ik heb een klacht of idee

 


 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van clinics, ervaringen en zorgontwikkelingen.

 

Aanmelden

 

www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement