Kind- en jeugdrevalidatie

Wanneer de ontwikkeling van uw kind door een (niet-) aangeboren aandoening anders verloopt, heeft dat vaak gevolgen op het gebied van leren en gedrag en op motorisch en emotioneel gebied. Vaak zijn er ook problemen bij praten of spelen en kan de interactie tussen uw kind en zijn/haar omgeving moeizaam zijn. Graag staan we u bij in een passend behandeltraject.

Opgroeien van baby tot volwassene is een ingewikkeld proces. Van 0-4 jaar staat de ontwikkeling van basisvaardigheden centraal zoals zitten, kruipen en staan. Vanaf 4 jaar worden motorische vaardigheden zoals rennen, fietsen, schrijven en knutselen belangrijk, naast de communicatieve vaardigheden. Ook sociaal emotionele vaardigheden komen meer aan bod.

 

Belang van een tijdige diagnose

Hoe eerder bekend is wat er aan de hand is, hoe sneller gerichte behandeling en begeleiding in gang kan worden gezet. Ook wanneer er geen medische oorzaak is, is het belangrijk de stoornis te duiden. Met gespecialiseerde begeleiding bereiken we veel. We bieden u als ouder/verzorger goede ondersteuning tijdens de behandeling en proberen daarbij onzekerheden weg te nemen.

 

Behandelprogramma’s

Bij Revant werken we aan de hand van behandelprogramma’s die toegespitst zijn op veelvoorkomende diagnoses. Elke behandeling (individueel of in een groep) wordt afgestemd op de persoonlijke situatie en leidt tot een op maat gemaakt behandelplan. De hulpvraag van de ouder(s) en het kind vormt hierbij het uitgangspunt.

 

Onze revalidatieprogramma’s zijn bedoeld voor kinderen en jongeren van 0-18 jaar met ontwikkelingsproblemen als gevolg van de volgende aandoeningen:

 

Bij ons kunt u terecht voor medisch specialistische revalidatie nadat u bent doorverwezen door de huisarts of medisch specialist van het ziekenhuis. Een team van ervaren specialisten staat voor u klaar.

 

Locaties en faciliteiten
Kinderrevalidatie wordt poliklinisch aangeboden op de locaties Breda, Reigerbos in Goes en De Wielingen in Terneuzen. Deze locaties beschikken beschikken over alle faciliteiten voor een optimale leeromgeving voor kinderen. De locaties Breda en Reigerbos zijn direct gelegen naast een mytylschool.

 

Toestemming behandeling

Vanaf het 12e jaar betrekken wij het kind bij de toestemming over de behandeling en over het programma. Samen met zijn/haar ouders wordt hij/zij geïnformeerd over het behandelplan. Vanaf 16 jaar kunnen kinderen zelfstandig beslissen over een behandeling. Hiervoor is geen toestemming van de ouders nodig. Vanaf 18 jaar beslissen volwassenen zelfstandig, tenzij zij handelingsonbekwaam zijn.

 

 

LET OP: Herstart kind- en jeugdrevalidatie vanaf 11 mei 2020

 

In verband met de maatregelen ter preventie van verspreiding van het coronavirus (COVID-19) verloopt het revalidatietraject en het bezoek aan onze locaties anders dan gebruikelijk. Wij vinden het belangrijk dat wij goede en veilige zorg kunnen bieden aan onze revalidanten en een veilige werkomgeving hebben voor onze medewerkers.

 

Vanaf maandag 11 mei zullen we gefaseerd en gecontroleerd van start gaan met de behandeling van kinderen en jongeren. We beginnen met revalidanten voor wie zorg niet langer uitgesteld kan worden. Onze revalidatieartsen bekijken dit per revalidant. Afhankelijk van de noodzaak kan het zijn dat uw kind/jij langer moeten wachten op vervolg van de behandeling dan je gewend bent.

 

Telefonisch contact
Wij zullen nagaan of het gewenst en/of medisch noodzakelijk is om uw kind/ jou ‘op afstand’ te begeleiden. Denk aan telefonisch, via beeldbellen, advies en instructie op papier of via een video. Wij nemen telefonisch contact op als uw kind/jij weer in behandeling kan komen.

 

Afspraak bij Revant

Als uw kind/jij onze locatie bezoekt voor een afspraak, kan dit alleen doorgaan als uw kind of jij geen verkoudheidsklachten hebt, geen koorts of luchtwegproblemen. Voordat u bij ons binnenkomt, stellen wij een aantal vragen over uw gezondheid.

 

Bij binnenkomst dient u:

  • uw handen te wassen
  • afstand te houden (1,5 meter)
  • de algemene hygiëne maatregelen in acht te nemen

 

Intake en start behandeling

Wij streven naar een korte wachttijd voor het eerste intakegesprek en de start van de behandeling.

Gemiddeld binnen 2-3 weken sturen wij u een uitnodiging.

Informatie voor verwijzers

Waarvoor en wanneer doorverwijzen naar kind- en jeugdrevalidatie? Een goed overzicht vindt u in onze folder. Deze uitgave is specifiek uitgebracht voor Zeeland, maar een vergelijkbaar aanbod geldt voor onze locatie in Breda.

Neva (3,5 jaar) heeft het Syndroom van West, kinderepilepsie. Ze gaat drie keer per week naar de therapeutische peutergroep bij Revant. Haar moeder Maartje (35): “Het is de beste keuze die mijn man en ik hebben gemaakt. We zagen al snel positieve veranderingen bij ons dochtertje.” Lees meer

Uw ervaring delen?

Ervaringen zijn waardevol voor iedereen die met revalidatie te maken krijgt. Wilt u zelf ook uw ervaring delen? Neem contact met ons op.

Bekijk ook eens:

 

 

Een bijzondere ontmoeting van een van onze revalidanten met olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden. Week van Zorg en Welzijn (maart 2017)


 

Heeft u een klacht of een tip?

Aarzel niet om dit aan ons kenbaar te maken.

Samen verbeteren we onze zorg.

 

Ik heb een klacht of idee

 


 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van clinics, ervaringen en zorgontwikkelingen.

 

Aanmelden

 

www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement