Hartrevalidatie

Bij Revant werken we aan de hand van behandelprogramma’s die toegespitst zijn op veelvoorkomende diagnoses. Elke behandeling (individueel of in een groep) wordt afgestemd op uw persoonlijke situatie en leidt tot een op maat gemaakt behandelplan. Onze revalidatiecentra hebben alle faciliteiten voor een optimale leeromgeving zoals zwembaden, fitnesszalen, ontspanningsruimten en interactieve loopbanden zoals de GRAIL (Revant revalidatiecentrum | Breda) en de C-Mill (Revant revalidatiecentrum Lindenhof | Goes).

Als u na een hartinfarct, hartritmestoornissen of een bypass- of omleidingsoperatie het ziekenhuis mag verlaten, is dat een fijn moment. Eenmaal thuis zult u zich misschien afvragen hoe het nu verder moet. Het is niet vreemd dat u zich angstig of onrustig voelt, prikkelbaar of snel geëmotioneerd. Mogelijk heeft u allerlei praktische vragen over werken of autorijden.

Ook een chronische hartaandoening kan u beperken in allerlei dagelijkse activiteiten. Een trap oplopen of een fietstochtje kunnen dan al uitputtend zijn.

 

Gelukkig hoeft u er niet alleen voor te staan en kan een traject bij Revant een volgende stap zijn.

Bij ons kunt u terecht voor medisch specialistische revalidatie nadat u bent doorverwezen door de huisarts of medisch specialist van het ziekenhuis. Een team van ervaren specialisten staat voor u klaar.

 

Op basis van het intakegesprek adviseren wij u over het revalidatietraject dat mogelijk volgt. Samen met u stemmen we af welk programma het beste bij u past: een ‘behandeling op maat’. Onze revalidatieprogramma’s zijn er onder andere op gericht om uw lichamelijke conditie te verbeteren. Samen streven we naar een gezonde leefstijl. Hierdoor kunt u uw leven zo goed en zo zelfstandig mogelijk hervatten.

Klik op de onderstaande afbeelding voor een uitgebreide beschrijving van Hartrevalidatie bij Revant.

Wij streven naar korte wachttijden voor het eerste intakegesprek en voor de start van de behandeling daarna. Binnen 2-3 weken sturen wij een uitnodiging voor het eerste intakegesprek of voor de behandeling daarna.

wachttijden

Pijnrevalidatie: in verband met hoog aantal aanmeldingen kan de periode tussen de intake bij de medisch specialist en de aanvang behandeling oplopen tot enkele weken (± 6 weken).

Kind- en jeugdrevalidatie: op dit moment zijn de wachttijden langer. We proberen de wachttijd te beperken tot maximaal 4 weken voor de eerste afspraak.

Ber Geboers | bypass- en hartklepoperatie

'Bij het eindgesprek bleek de zgn. shuttle walk-test voor het hart 2x zo veel te zijn als in het begin

en de balans was stukken beter geworden en daar doe je het voor'

 

lees meer