Traumarevalidatie

Bij Revant werken we aan de hand van behandelprogramma’s die toegespitst zijn op veelvoorkomende diagnoses. Elke behandeling (individueel of in een groep) wordt afgestemd op uw persoonlijke situatie en leidt tot een op maat gemaakt behandelplan. Onze revalidatiecentra hebben alle faciliteiten voor een optimale leeromgeving zoals zwembaden, fitnesszalen, ontspanningsruimten en interactieve loopbanden zoals de GRAIL (Revant revalidatiecentrum | Breda) en de C-Mill (Revant revalidatiecentrum Lindenhof | Goes).

Een trauma heeft ingrijpende gevolgen omdat u na een trauma niet meer hetzelfde kunt als voorheen. Mogelijk ervaart u problemen bij dagelijkse activiteiten zoals staan, lopen, douchen, aan- en uitkleden, het huishouden, het uitoefenen van hobby’s of bent u buitenhuis of bij het werk minder mobiel. Ook acceptatie- en verwerkingsproblemen kunnen een rol spelen.

Gelukkig hoeft u er niet alleen voor te staan en kan een revalidatietraject bij Revant een volgende stap zijn. Bij ons werkt een team van ervaren specialisten om u bij de revalidatie te helpen. Ons revalidatieprogramma is bedoeld om weer zo optimaal mogelijk te kunnen functioneren bij dagelijkse activiteiten, werk en dagbesteding.

Revant biedt revalidatieprogramma’s voor de gevolgen van uiteenlopende trauma’s. Dit kunnen gevolgen zijn van kleinere letsels zijn zoals hand- of polsletsels, met soms ingrijpende gevolgen, maar ook gevolgen van grotere ongevallen. In dat geval is meestal sprake van (meerdere) botbreuken, van letsel aan gewrichten en spieren, orgaanletsel, zenuwstelsel, hersenletsel of amputatie van een of meerdere ledematen. Afhankelijk van de plaats of de uitgebreidheid van het letsel en de genezing hiervan kunnen er complexe, tijdelijke en/of blijvende beperkingen ontstaan. Wanneer er sprake is van meerdere letsels spreken we van multitrauma.

 

Klik op de onderstaande afbeelding voor een uitgebreide beschrijving van traumarevalidatie bij Revant.

Wij streven naar korte wachttijden voor het eerste intakegesprek en voor de start van de behandeling daarna. Binnen 2-3 weken sturen wij een uitnodiging voor het eerste intakegesprek of voor de behandeling daarna.

 

wachttijden

Neurologische revalidatie (Breda)

 

 

I.v.m. een hoog aantal aanmeldingen kan de periode tussen verwijzing en intake bij de medisch specialist oplopen tot enkele weken. Voor spoedaanmeldingen is er geen wachttijd. Voor aanmeldingen waarbij de arts geen spoed heeft aangemerkt, werken we eraan om de wachttijden voor toetreding weer z.s.m. binnen de wachttijd van 2 à 3 weken te krijgen.

Pijnrevalidatie

 

 

I.v.m. hoog aantal aanmeldingen kan de periode tussen de intake bij de medisch specialist en de aanvang behandeling oplopen tot enkele weken (± 6 weken).
Kind- en jeugdrevalidatie Op dit moment zijn de wachttijden langer. We proberen de wachttijd te beperken tot maximaal 4 weken voor de eerste afspraak.

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u contact met ons opnemen of de zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling.

De zorgverzekeraar kan hierin ondersteunen om sneller geholpen te kunnen worden. De maximaal aanvaardbare wachttijd die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk is overeengekomen (de Treeknorm) bedraagt voor de toegang tot de polikliniek en diagnostiek 4 weken.

Voor behandeling is de maximaal aanvaardbare wachttijd 7 weken.

Berry van Rumund | ernstig verkeersongeval

'Misschien sta ik straks weer gewoon op de steiger'

 

lees meer