Traumarevalidatie

Een trauma heeft ingrijpende gevolgen omdat u na een trauma niet meer hetzelfde kunt als voorheen. Mogelijk ervaart u problemen bij dagelijkse activiteiten zoals staan, lopen, douchen, aan- en uitkleden, het huishouden, het uitoefenen van hobby’s of bent u buitenhuis of op het werk minder mobiel. Ook acceptatie- en verwerkingsproblemen kunnen een rol spelen. Gelukkig hoeft u er niet alleen voor te staan en kan een revalidatietraject bij Revant een volgende stap zijn.

Revant biedt revalidatieprogramma’s voor de gevolgen van uiteenlopende trauma’s. Dit kunnen gevolgen zijn van kleinere letsels zijn zoals hand- of polsletsels, met soms ingrijpende gevolgen, maar ook gevolgen van grotere ongevallen. In dat geval is meestal sprake van (meerdere) botbreuken, van letsel aan gewrichten en spieren, orgaanletsel, zenuwstelsel, hersenletsel of amputatie van een of meerdere ledematen. Afhankelijk van de plaats of de uitgebreidheid van het letsel en de genezing hiervan kunnen er complexe, tijdelijke en/of blijvende beperkingen ontstaan. Wanneer er sprake is van meerdere letsels spreken we van multitrauma.

 

Bij ons werkt een team van ervaren specialisten om u bij de revalidatie te helpen. U kunt bij Revant terecht voor medisch specialistische revalidatie nadat u bent doorverwezen door de huisarts of medisch specialist van het ziekenhuis.

 

Behandelprogramma op maat

Ons revalidatieprogramma is bedoeld om weer zo optimaal mogelijk te kunnen functioneren bij dagelijkse activiteiten, werk en dagbesteding. We werken aan de hand van behandelprogramma’s die toegespitst zijn op veelvoorkomende diagnoses. Elke behandeling (individueel of in een groep) wordt afgestemd op uw persoonlijke situatie en leidt tot een op maat gemaakt behandelplan.

 

Locaties en faciliteiten
Traumarevalidatie wordt zowel klinisch als poliklinisch aangeboden op de locatie Breda en Lindenhof in Goes. Op de locatie De Wielingen in Terneuzen en de locatie Middelburg wordt poliklinische traumarevalidatie aangeboden. Onze revalidatiecentra beschikken over alle faciliteiten voor een optimale leeromgeving.

Intake en start behandeling

Na verwijzing door uw huisarts of medisch specialist nodigen wij u uit voor een intakegesprek. Bekijk de wachttijden voor het intakegesprek en de start van de behandeling.

 

Let op: na trauma (bijvoorbeeld hand- en polsletsel) is een snellere instroom voor revalidatiebehandeling in overleg mogelijk. Snelle, gespecialiseerde behandeling na een ongeval of operatie is immers van groot belang.

 

Berry van Rumund | ernstig verkeersongeval

'Misschien sta ik straks weer gewoon op de steiger'

 

lees meer

 

 

Heeft u een klacht of een tip?

Aarzel niet om dit aan ons kenbaar te maken.

Samen verbeteren we onze zorg.

 

Ik heb een klacht of idee


 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van clinics, ervaringen en zorgontwikkelingen.

 

Aanmelden


www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement