Arm-, hand- en polsrevalidatie

Onze hand is een belangrijk en ingewikkeld instrument: u gebruikt hem als werktuig en als zintuig. Het kleinste letsel na een ongeval of operatie kan ervoor zorgen dat u uw hand minder goed kunt gebruiken. Een traject bij Revant kan dan een volgende stap zijn.

 

Snelle, gespecialiseerde behandeling na een ongeval of operatie is van groot belang. Ook kunnen er problemen aan de handen ontstaan door (aangeboren) aandoeningen. Dit heeft grote gevolgen voor het functioneren thuis, op school, bij het uitoefenen van hobby ’s of op het werk. Bij ons kunt u terecht voor medisch specialistische revalidatie nadat u bent doorverwezen door de huisarts of medisch specialist van het ziekenhuis. Een team van ervaren specialisten staat voor u klaar.

 

Behandelprogramma op maat

Ons revalidatieprogramma is bedoeld voor acute of al langer bestaande, complexe hand- en/of polsproblemen. Bij de revalidatiebehandeling streven we naar een zo optimaal mogelijk functioneren bij dagelijkse activiteiten, werk en tijdsbesteding. Revant werkt daarnaast samen met gespecialiseerde handtherapeuten in de regio.

 

Bij Revant werken we aan de hand van behandelprogramma’s die toegespitst zijn op veelvoorkomende diagnoses. Elke behandeling (individueel of in een groep) wordt afgestemd op uw persoonlijke situatie en leidt tot een op maat gemaakt behandelplan.

 

Faciliteiten
Onze revalidatiecentra beschikken over alle faciliteiten voor een optimale leeromgeving. Een zwembad, fitnessapparatuur, ontspanningsruimten en interactieve loopbanden staan tot uw beschikking.

 

Arm-, hand- en polsrevalidatie wordt aangeboden op de locatie Revalidatiecentrum Breda.

Intake en start behandeling

Wij streven naar een korte wachttijd voor het eerste intakegesprek en de start van de behandeling.

Gemiddeld binnen 2-3 weken sturen wij u een uitnodiging.

Let op: voor acute hand-en polsrevalidatie is er geen wachttijd. Snelle, gespecialiseerde behandeling na een ongeval of operatie is immers van groot belang.

 

 

Informatie voor verwijzers

Naast een breed aanbod medisch specialistische revalidatie voor volwassenen en kinderen, zijn er bij Revant ook specialistische teams die een interdisciplinair aanbod hebben voor complexe problematiek. Als medisch specialist of huisarts kunt u direct contact opnemen.

 

 

 

Handenteam

Bekijk ook eens:

Revalidatiearts Natascha Ringeling in gesprek met Zorg in de Regio (2015)

 


 

Heeft u een klacht of een tip?

Aarzel niet om dit aan ons kenbaar te maken.

 

Ik heb een klacht

 

Ik heb een idee

 

www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement