PGO: Persoonlijke Gezondheidsomgeving

Zorg moet efficiënt, toegankelijk en transparant zijn. Daar draagt een PGO aan bij: een Persoonlijke Gezondheidsomgeving. Daar voert u zélf de regie over uw eigen gezondheid. In uw PGO staan al uw gezondheidsgegevens op één plek.


 

Wat is een PGO?

Verschillende zorgverleners hebben uw medische gegevens in een dossier. Denk aan de huisarts, het ziekenhuis of een therapeut. U kunt een deel van deze gegevens als kopie in uw PGO verzamelen. Vaak kan een PGO ook worden aangevuld met eigen metingen. Bijvoorbeeld door een app of een smartwatch te koppelen. 

 

 

Wat zijn de voordelen van een PGO?

  • Wanneer u gebruik maakt van een PGO heeft u een beter overzicht over uw medische gegevens. Dit helpt u om uw bezoek aan de (huis)arts voor te bereiden.
  • U kunt uitslagen en afspraken nog eens teruglezen op een moment dat u uitkomt
  • Maakt u regelmatig gebruik van zorg? U hoeft niet steeds hetzelfde verhaal te vertellen bij elke zorgverlener.
  • Wanneer u van arts wisselt, dan heeft u nog steeds toegang tot uw gegevens.
  • Zorgprofessionals beschikken eerder over de juiste medische gegevens.


 

Een PGO kiezen

Wanneer u de gegevens van Revant in uw PGO wil opnemen en gegevens wil verzenden naar Revant, dan kiest u voor een PGO met een MedMij-label. MedMij is de Nederlandse standaard voor het veilig uitwisselen van gezondheidsgegevens. Bekijk ook of uw PGO kan verbinden met revalidatiecentra.

 

 

Er zijn verschillende PGO’s beschikbaar. U kiest zelf welke gezondheidsomgeving u het fijnste vindt.

 

Kies een PGO

 

 

 

Zo werkt het

Met een PGO zetten we de eerste stappen in het digitaal uitwisselen van medische gegevens. Daar wordt de zorg beter van. Nieuwsgierig hoe een PGO eruit kan zien?

 

Bekijk de demo

 

 

 

Wat is het verschil tussen een PGO en patiëntenportaal?

 

Revant werkt met het revalidanten portaal Mijn Revant waarin relevante informatie vanuit het revalidatiecentrum met u wordt gedeeld. Mogelijk heeft u ook te maken met een portaal van uw ziekenhuis, huisarts of (fysio)therapeut. Een PGO is een omgeving van uzélf. Hier kunt u naar eigen wens de gegevens van zorgverleners eenvoudig verzamelen. U krijgt zo meer grip op uw eigen gezondheidsgegevens. Op een later moment is het ook mogelijk om de gegevens in uw PGO te delen met anderen. U bepaalt zelf of en met wie u de gegevens deelt.
 

 

 

In de video praten ze over de ideale PGO waarmee u gegevens al kunt delen. Hier wordt de komende jaren hard aan gewerkt.

Wat kan ik verwachten?

Met de Persoonlijke Gezondheidsomgeving is een eerste stap gezet naar digitale uitwisseling, waarbij ú meer regie krijgt. De ontwikkelingen hiervoor zijn in volle gang. U kunt al gebruik maken van een PGO, maar nog niet alle functies werken volledig. Er zal steeds meer mogelijk worden.

De kans is groot dat uw huisarts al gegevens beschikbaar kan stellen aan een PGO.

 

Sinds medio 2023 is het mogelijk om gegevens van Revant uit te wisselen met uw PGO. Revant stelt de zogenaamde Basisgegevens Zorg (BgZ) beschikbaar. In deze set van gegevens vindt u informatie over bijvoorbeeld klachten en diagnoses, persoonsgegevens en voorgeschreven medicijnen. Revant is technisch klaar om wijzigingsverzoeken van revalidanten vanuit een PGO te ontvangen. Echter zijn PGO’s ook nog in ontwikkeling, waardoor dit nog niet plaatsvindt. 

Revant kan daarnaast digitale gegevens uitwisselen (verzenden, ontvangen en hergebruik) met andere zorginstellingen.

 

 

Ik ben op zoek naar…

… meer informatie over hoe je veilig inlogt op een PGO met uw DigiD? Lees meer
… uitleg over wat twee-factor authenticatie is en hoe het werkt: Lees meer

... de mogelijkheden met een PGO:

 

 

 

 

Heeft u vragen?

Bekijk de veelgestelde vragen rondom een PGO op pgo.nl of de voorlichting voor PGO gebruikers vanuit MedMij.

Heeft u technische vragen met betrekking tot uw PGO? Dan verwijzen wij u naar de leverancier van uw PGO.

 

PGO in stappen


www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement