Revalidatie na amputatie

Een amputatie heeft ingrijpende gevolgen. Elk jaar zijn er in Nederland zo’n drieduizend mensen bij wie een deel van het been moet worden geamputeerd. Ook amputaties van (een deel) van de arm of hand komen voor. Meestal is een beenamputatie het gevolg van vaatproblemen en/of diabetes mellitus (suikerziekte) en soms ten gevolge van een tumor, een infectie of een ongeval. Arm- of hand amputaties kunnen het gevolg zijn van een ongeval, tumor of aanlegstoornis, waardoor mensen geboren worden met een korte onderarm. Gelukkig hoeft u er na amputatie niet alleen voor te staan en kan een traject bij Revant een volgende stap zijn.

Na een amputatie kunt u niet meer hetzelfde als voorheen. Mogelijk ervaart u problemen bij dagelijkse activiteiten zoals douchen, aan-/uitkleden, huishouden, hobby’s, mobiliteit buitenhuis en/of werk. Bij een beenamputatie gaan staan en lopen moeilijker, net als opstaan en gaan zitten.

Bij een arm- of handamputatie zijn er problemen met voorwerpen oppakken en vasthouden. Activiteiten die u tweehandig moet doen, zijn niet meer of beperkt mogelijk. Ook kunt u pijn hebben in het geopereerde gebied. Als u al langer een amputatie of korte onderarm heeft, dan zijn er mogelijk overbelastingsklachten van uw niet aangedane zijde. Het is ook niet vreemd dat u moeite heeft om de amputatie te accepteren en te verwerken.

 

Bij ons kunt u terecht voor medisch specialistische revalidatie nadat u bent doorverwezen door de huisarts of medisch specialist van het ziekenhuis. Een team van ervaren specialisten staat voor u klaar.

 

Behandelprogramma op maat

Ons revalidatieprogramma is bedoeld om u weer zo optimaal mogelijk te kunnen laten functioneren in dagelijkse activiteiten, werk en dagbesteding; zowel met als zonder prothese of het gebruik van een hulpmiddel. Op basis van het intakegesprek adviseren wij u over het meest passende revalidatietraject. Ook bekijken we samen of dit het beste poliklinisch kan plaatsvinden, of klinisch met opname in het revalidatiecentrum.

 

Bij Revant werken we aan de hand van behandelprogramma’s die toegespitst zijn op veelvoorkomende diagnoses. Elke behandeling wordt afgestemd op uw persoonlijke situatie en leidt tot een op maat gemaakt behandelplan.

Lotgenotencontact kan plaatsvinden via de patiëntenvereniging 'Korter maar krachtig'. 

 

Locaties en faciliteiten
Revalidatie na amputatie (van een gedeelte) van het been wordt zowel klinisch als poliklinisch aangeboden op de locatie Breda en Lindenhof Goes. Op de locatie De Wielingen in Terneuzen wordt poliklinische revalidatie na amputatie aangeboden. Revalidatiezorg voor volwassenen met een amputatie (van een gedeelte) van de arm of hand wordt (poliklinisch) aangeboden op de locatie Breda.

Onze revalidatiecentra beschikken over alle faciliteiten voor een optimale leeromgeving.

Intake en start behandeling

Na verwijzing door uw huisarts of medisch specialist nodigen wij u uit voor een intakegesprek. Bekijk de wachttijden voor het intakegesprek en de start van de behandeling.

 

Piet Kimenai | amputatie tot boven de knie

'Op één been kun je heel goed staan'

 

lees meer

Dave Snoeren | amputatie na zeldzame bottumor

'Dave is om, durft weer en heeft de motivatie om vol voor zijn doelen te gaan'

 

lees meer

   

 

Heeft u een klacht of een tip?

Aarzel niet om dit aan ons kenbaar te maken.

Samen verbeteren we onze zorg.

 

Ik heb een klacht of idee


 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van clinics, ervaringen en zorgontwikkelingen.

 

Aanmelden


www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement