Vergoeding vervoerskosten

Soms wordt uw vervoer van en naar Revant vergoed. Uw zorgverzekeraar vergoedt niet alle vervoer; kijk dit goed na in uw polisvoorwaarden.

Vervoerskosten declareren

U kunt bij uw zorgverzekeraar de volgende formulieren opvragen of downloaden van hun website:

  • aanvraagformulier zittend ziekenvervoer;
  • declaratieformulier vervoerskosten.

Volg de instructie op het formulier. Nadat u het formulier heeft ingediend bij uw zorgverzekeraar, beoordelen zij of u in aanmerking komt voor vervoerskostenvergoeding; Revant heeft hier geen invloed op. Heeft u hier vragen over, neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.

Reizen met een beperking

Heeft u een beperking dan kunt u bij het WMO loket van uw gemeente een pasje aanvragen voor het reizen tegen een gereduceerd tarief.

Vervoer naar het ziekenhuis

Heeft u een onderzoek/behandeling in het ziekenhuis op verzoek van de revalidatie-/longarts van Revant?
Vraag dan of uw partner/naaste(n) of zij u met eigen vervoer kunnen brengen en ophalen. Is dit niet mogelijk of heeft u rolstoelvervoer nodig, dan kunt u bij de verpleegkundige vragen naar een taxibriefje. Dit taxibriefje kunt u overhandigen aan de chauffeur van het betreffende taxibedrijf. Met dit taxibedrijf moet u ook de terugrit afspreken.

 

Ritten waarvoor geen medische verklaring/machtiging uitgeschreven is zijn altijd voor eigen rekening (bijv. controle-afspraak tandarts, notarisbezoek).

Aanbieders taxivervoer

Reist u met de taxi? Vraag bij uw zorgverzekeraar na met welke taxibedrijven bij u in de buurt zij een contract hebben. Bij een taxibedrijf zonder contract krijgt u misschien minder vergoed.

 

  • Deeltaxi / Regiotaxi: vervoer binnen een vastgesteld vervoersgebied:
  • Valys: vervoer buiten de regio voor reizigers met een mobiliteitsbeperking.

 

Automaatje

ANWB AutoMaatje richt zich op mensen voor wie het lastig is om vervoer te regelen. En voor wie geen beroep kan doen op vervoer met indicatie. Vrijwilligers uit de buurt stellen zich tegen een bescheiden onkostenvergoeding beschikbaar met hun eigen auto om anderen te vervoeren. 

 

Meer informatie over ANWB AutoMaatje


www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement