Revant op Weg - revalidatieplatform CCL

12 februari 2018

Door: Luuk van Schendel / Psychosomatisch fysiotherapeut

 

Dinsdag 6 februari vond de lancering van de Revant Op Weg plaats, het resultaat van het innovatieproject van Revant centrum voor Complex Chronisch Longfalen. Het was een energieke bijeenkomst waarbij vele collega’s nog enthousiaster zijn geworden over Veranderen & Revant Op Weg!
Rudi van Belkom gaf een ware TEDTalk over veranderen en bracht de aanwezigen in korte tijd én op een leuke manier aan het denken over hun eigen veranderingsgezindheid. 

Revant Op Weg is het revalidatieplatform waarmee Revant centrum voor Complex Chronisch Longfalen (CCL) vanaf februari 2018 gaat werken. 
Dit platform is bereikbaar via browser en te downloaden als app en zal ingezet gaan worden bij alle klinische longrevalidanten. 
Revant Op Weg belooft een mooi platform te worden waarop revalidanten informatie op maat en op het juiste moment aangeboden krijgen, om zodoende een Right time, Right experience te kunnen aanbieden. Dit ondersteunt gedragsverandering en stimuleert de ontwikkeling van gezondheidsvaardigheden bij de revalidant.Verder wordt in de komende maanden onderzocht hoe e-consulting op het platform (via webcam/ berichten) het beste ingezet kan worden om de overgang van revalidatie naar huis te verkleinen.

De animatie, die samen met Beeldkracht,  werd ook goed ontvangen. Wim Pijnacker, voorzitter cliëntenraad, sprak zijn complimenten uit. Het is een animatie die je raakt en aanzet tot denken.

 

Na veel zwoegen door het projectteam, Beeldkracht en andere betrokkenen was dit de reactie waar het om te doen was. Revalidant Centraal!

Het projectteam en de behandelaren van CCL gaan enthousiast aan de slag en zullen binnenkort de eerste ervaringen delen.

<< Terug


www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement