Revant ontvangt € 8.714 van AMGEN Singelloop Breda 2018

Revant ontvangt € 8.714 van AMGEN Singelloop Breda 2018
30 januari 2019

Woensdag 30 januari ontving Revant € 8.714 uit handen van de heer Willem Butz, voorzitter van de Bredase Singelloop en mevrouw Femmy de Rijk namens hoofdsponsor AMGEN. Het bedrag werd bij elkaar gelopen door lopers van de 33e editie van hét jaarlijkse hardloopevent in Breda. Het geld wordt besteed aan vastframe handbikes, die worden ingezet voor revalidatie.

 

Revant medisch specialistische revalidatie was het Goede Doel van de editie die op zondag 7 oktober 2018 werd gelopen. Alle deelnemers doneerden automatisch € 0,25 bij inschrijving en konden daarnaast vrijwillig extra doneren. Dit resulteerde in een bedrag van

€ 7035,41. Hoofdsponsor AMGEN vulde dit bedrag met € 1.679 verder aan tot € 8.714.

 

Besteding opbrengst: vastframe handbikes!

Een vastframe handbike is een soort racefiets voor de rolstoelgebruiker. De kosten daarvan liggen tussen de € 3000 en € 6000. De vastframe handbikes worden ingezet als therapeutisch hulpmiddel voor meerdere behandeldoelen; conditie, kracht, sportkennismaking en bijdrage aan een gezonde en actieve leefstijl. Het maakt dat revalidanten zelfstandig kunnen werken aan hun fysieke en conditionele gesteldheid en ervaren daarbij positieve mentale effecten. Deze handbike heeft door het vaste frame een goede wegligging en rijdt lichter dan aankoppelbare handbikes die Revant op dit moment in bezit heeft.

 

HandbikeBattle

De handbikes kunnen daarnaast als ondersteunend trainingsmiddel voor de HandbikeBattle worden ingezet. De HandbikeBattle is een sportieve handbikewedstrijd in Oostenrijk tussen handbiketeams van revalidatiecentra. Strijdtoneel is de klim richting de Kaunertaler gletscher in Tirol, Oostenrijk. Revant doet in 2019 voor de derde keer mee met Team Zeebra, een team met een jaarlijks wisselende samenstelling van (oud)revalidanten. Deelname aan de HandbikeBattle is een bijzondere en leerzame ervaring. De Battle en de voorbereiding daarop, geven de deelnemers inzicht in waar grenzen liggen, stimuleren om grenzen over te gaan en te komen tot soms onverwachte prestaties.

 

Revant bedankt alle lopers voor hun deelname en donaties!

 

<< Terug