Revant ontvangt Bronzen certificaat van Milieuthermometer Zorg

 Revant ontvangt Bronzen certificaat van Milieuthermometer Zorg
22 maart 2019

Vrijdag 22 maart ontving Revant medisch specialistische revalidatie uit handen van Bredase wethouder Haagh (Gezondheid, Leren en Wijkaanpak) en de directeur van het Milieu Platform Zorgsector, Adriaan van Engelen, het Milieuthermometer Zorg Certificaat niveau brons. Per 19 februari 2019 werd dit certificaat toegekend aan de Zeeuwse locaties van Revant.

 

Het bronzen certificaat van de Milieuthermometer Zorg toont aan dat Revant stappen heeft gezet op het gebied van duurzaamheid. Het certificaat geeft focus voor het aanpakken van nuttige milieumaatregelen binnen 17 verschillende thema’s. Te denken valt aan milieubeleid, energie, afval, vervoer en voeding. Niet alleen de wetgeving dient op goede wijze geborgd te worden, maar ook een flink aantal zelf in te vullen extra’s moeten gehaald worden.

 

Genomen maatregelen

Een greep uit de maatregelen die Revant genomen heeft: grootschalige aanschaf van ledverlichting en isolatie, inkoop van echte groene stroom, scheiding van swill en kunststof en de aanschaf van hybride personenwagens. Maar ook simpele maatregelen zoals het dubbelzijdig instellen van printers en inkoop van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen behoren tot de veranderingen in de bedrijfsvoering.

 

Alle locaties van Revant gecertificeerd

Revant Revalidatiecentrum Breda ontving het eerste certificaat van de Milieuthermometer Zorg begin 2018, als tweede van alle aangesloten organisaties in Breda. Per 19 februari 2019 werd het bronzen certificaat ook toegekend aan de Zeeuwse locaties van Revant; Lindenhof en Reigerbos in Goes en de Wielingen in Terneuzen.

 

Lokale Green Deal Breda

Het certificaat geeft vrijstelling van de verplichte EED-audit en wordt door veel gemeenten en provincies in Nederland in een lokale Green Deal gefaciliteerd. De gemeente Breda is één van de pioniers geweest die in 2015 met een groep van 11 zorginstellingen, waaronder Revant, aan de slag is gegaan met de Milieuthermometer. Daarmee werd duurzaamheid collectief opgepakt en geïntegreerd in het DNA van de instellingen.

 

MPZ en de landelijke ontwikkelingen

MPZ, Milieu Platform Zorgsector, is de branchevereniging van intramurale zorginstellingen voor duurzaamheid en werkt aan kennisuitwisseling en -opbouw voor een duurzame bedrijfsvoering. Zorgaanbieders in Nederland zijn grootverbruikers van energie, voedsel en grondstoffen. Om verduurzaming in de zorg te versnellen nam MPZ het initiatief voor de landelijke Green Deal.

 

De eerste landelijke Green Deal liep van eind 2015 tot eind 2018 met de ambitie dat ziekenhuizen en overige zorgaanbieders aan de slag gingen met systematische verduurzaming van hun bedrijfsvoering. Ruim 150 partijen sloten aan. Op 10 oktober 2018 werd de tweede landelijke Green Deal getekend, waaraan niet alleen de overheid en zorginstellingen maar ook de brancheorganisaties zich committeerden. In deze tweede deal zijn bovendien concrete ambities uitgesproken conform het regeerakkoord (zoals 49% CO2 reductie in 2030).

 

<< Terug


www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement