Minisymposium What’s new, what’s next?

Minisymposium What’s new, what’s next?
14 juni 2019

Vandaag, vrijdag 14 juni 2019 organiseert Revant medisch specialistische revalidatie het minisymposium 'What's new, what's next?' voor (zorg)professionals die werken met en/of onderzoek doen naar kinderen met niet- aangeboren hersenletsel. De bijeenkomst wordt gehouden op de locatie Revalidatiecentrum Breda.

 

Kinderrevalidatiearts en promovendus EMC drs. Suzanne Lambregts en neuropsycholoog en promovendus Maastricht University drs. Irene Renaud geven tijdens het minisymposium inzage in de resultaten van hun onderzoek dat zij afgelopen jaren hebben verricht naar kinderen met niet-aangeboren hersenletsel.

 

Onderzoek naar herstel en participatie

Drs. Suzanne Lambregts heeft zich gericht op de gevolgen op lange termijn en voorspellers van niet-aangeboren hersenletsel op gebied van neurologische stoornissen, participatie en kwaliteit van leven. Drs. Irene Renaud heeft zich gericht op het beloop en voorspellers van activiteiten, participatie in de eerste zes maanden na licht traumatisch hersenletsel en het effect van een interventie. “Vooral problemen in de denkvermogens (cognitie) en psychosociale factoren zijn van invloed op participatie en in de vroege fase is informatie belangrijk voor herstel”, aldus Lambregts.

 

What’s new, what’s next?

Tijdens het symposium komen opeenvolgend bevindingen binnen diverse fasen van herstel aan bod: van de acute/vroege fase na hersenletsel, tot de herstelfase waarin vaak revalidatiebehandeling plaatsvindt. Verder worden bevindingen op de lange termijn besproken in de participatiefase en het bewijs voor behandeling op het gebied van denkvermogens bij kinderen bij hersenletsel. Afsluitend was er aandacht voor ‘what’s next’: revalidatie en onderzoek bij kinderen met niet-aangeboren hersenletsel.

 

Gastsprekers

Diverse gastsprekers leveren hun bijdrage aan het minisymposium: dr. Coriene Catsman (kinderneuroloog EMC), drs. Frederike van Markus-Doornbosch (revalidatiearts en promovendus Basalt/LUMC), drs. Christine Resch (neuropsycholoog en promovendus Maastricht University) en dr. Arend de Kloet (orthopedagoog/GZ-psycholoog Basalt en lector revalidatie De Haagse Hogeschool).

 

Symposium

Begin 2020 vindt een volgend symposium plaats over kinderen met niet-aangeboren hersenletsel, gericht op ketenpartners van Revant in de regio Breda.

 

 

 

 

<< Terug


www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement