Revant kinder- en jeugdrevalidatie Zeeland - Special Heroes!

17 juni 2019

Sporten en bewegen is voor de meeste kinderen vanzelfsprekend. Er is een breed aanbod aan reguliere sporten en kinderen zonder beperking  kunnen al deze sporten zonder moeite beoefenen. Voor kinderen die een beperking hebben of om andere redenen niet mee kunnen komen met een reguliere sport is het vaak lastiger. Het aanbod voor aangepast sporten in Zeeland is beperkt en als er dan al een aanbod is moet dit ook nog binnen de mogelijkheden van het kind liggen.

Binnen kinderrevalidatie van Revant vinden wij het van groot belang dat alle kinderen de mogelijkheid krijgen om te sporten. Na verwijzing van de arts kan er gekozen worden om het traject van een sportadvies in te gaan. Het sportadvies is er om een kind te laten ervaren welke sport er bij hem of haar past en te kijken waar ze dit kunnen beoefenen.

 


Daarnaast wordt in samenwerking met Mytylschool de Sprienke het gehele jaar door Special Heroes georganiseerd. Hier worden in vijf blokken van vijf weken twee sporten aangeboden waar de kinderen van de Sprienke een sport kunnen kiezen en vijf weken lang een training krijgen van 1 uur. De training wordt verzorgt door een trainer van een vereniging waar ze de desbetreffende sport op aangepast niveau aanbieden. Aan het eind van het blok krijgen de kinderen een brief mee waar alle gegevens van de vereniging in staan. Hierdoor wordt de stap naar de vereniging voor het kind kleiner.

 

Lees hier verder

 

<< Terug


www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement