Special Heroes & sportadvies Zeeland

Special Heroes & sportadvies Zeeland
9 juli 2019

Sporten en bewegen is voor de meeste kinderen vanzelfsprekend. Er is een breed aanbod aan reguliere sporten en kinderen zonder beperking kunnen al deze sporten zonder moeite beoefenen. Voor kinderen die een beperking hebben of om andere redenen niet mee kunnen komen met een reguliere sport is het vaak lastiger. Het aanbod voor aangepast sporten in Zeeland is beperkt en als er dan al een aanbod is moet dit ook nog binnen de mogelijkheden van het kind liggen.

Sportadvies

Binnen kinderrevalidatie van Revant vinden wij het van groot belang dat alle kinderen de mogelijkheid krijgen om te sporten. Na verwijzing van de arts kan er gekozen worden om het traject van een sportadvies in te gaan. Het sportadvies is er om een kind te laten ervaren welke sport er bij hem of haar past en te kijken waar ze dit kunnen beoefenen.


Dit traject ziet er als volgt uit:

  1. Intake bij revalidatie arts: alles rondom het kind wordt in kaart gebracht.
  2. Intake bewegingsagoog: er vindt een gesprek plaats om in kaart te brengen wat de mogelijkheden zijn van het kind en wat het kind in het verleden met betrekking tot sporten heeft gedaan.
  3. X aantal weken sporten uitproberen: afhankelijk van de hulpvraag wordt iedere week een mini training per sport verzorgt om het kind te laten ervaren welke sport passend is voor hem of haar.
  4. Eindgesprek/adviesgesprek: de uitgeprobeerde sporten worden besproken, het kind en de ouders kunnen hun voorkeur uitspreken en de bewegingsagoog kijkt wat het meest passend lijkt voor het kind. In samenspraak worden er een aantal sporten gekozen die worden opgenomen in het advies.
  5. Het sportadvies: de bewegingsagoog schrijft een brief met de informatie over de gekozen sporten, waar te doen, contactgegevens, doelgroep, dag en tijd. Kortom alle informatie die nodig is om te starten.
  6. Follow-up: na drie maanden wordt er weer contact opgenomen door de bewegingsagoog of het sportadvies passend is geweest en of het kind een sport is gaan beoefenen. Daarnaast wordt ook bekeken of er nog een vervolg nodig is.

 

Special Heroes

Daarnaast wordt in samenwerking met Mytylschool de Sprienke het gehele jaar door Special Heroes georganiseerd. Hier worden in vijf blokken van vijf weken twee sporten aangeboden waar de kinderen van de Sprienke een sport kunnen kiezen en vijf weken lang een training krijgen van 1 uur. De training wordt verzorgt door een trainer van een vereniging waar ze de desbetreffende sport op aangepast niveau aanbieden. Aan het eind van het blok krijgen de kinderen een brief mee waar alle gegevens van de vereniging in staan. Hierdoor wordt de stap naar de vereniging voor het kind kleiner.

 

Meer informatie

Heeft u na deze informatie behoefte aan meer informatie of bent u bekend met een kind die baat zou kunnen hebben bij deze behandeling? Neem dan contact op met Kinder- en Jeugdrevalidatie Revant.

 

Revant Reigerbos
Schubertlaan 21
4462 KA, Goes


T. 0800-0048 (vraag naar kinderrevalidatie)
E. InfoKindGoes@revant.nl

<< Terug


www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement