Circusweek bij Revant: uit de kunst!

Circusweek bij Revant: uit de kunst!
16 juli 2019

Van 8 juli t/m 12 juli 2019 was het circus bij Revant. De circusweek is een korte en intensieve therapie week voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar. Voornamelijk kinderen met de diagnose Cerebrale Parese doen mee, maar ook kinderen met niet aangeboren hersenletsel (NAH) of CVA sluiten aan.

 

Doelen

Naast dat ieder kind zijn eigen specifieke doelen heeft om aan te werken binnen de revalidatiebehandeling, zijn er ook overkoepelden doelen die op verschillende niveaus worden aangeboden. Bijvoorbeeld door de helft van de dag één arm in een ‘sling’ (een soort mitella) te houden, waardoor de kinderen genoodzaakt zijn om met hun ‘mindere’ arm/hand te werken. Op die manier leren ze die hand meer in te zetten, en ontdekken ze mogelijkheden waarvan ze vaak niet wisten dat hun aangedane zijde dat kon.

 

Hard werken

In de week wordt er hard gewerkt en plezier gemaakt: naast individuele onderdelen zijn er ook groepsonderdelen zoals een sportmiddag, zwemmen, het klimbos en knutselen. Op vrijdag werd de week afgesloten met een wervelende circusvoorstelling, waarbij de kinderen lieten zien wat ze geleerd hebben.

 

Help je mee?

Elk jaar zijn we op zoek naar enthousiaste studenten die begeleiding willen bieden bij de circusweek. Ben jij of ken jij iemand die hier interesse in heeft? Dan horen wij het graag! Je kunt ons mailen op circus@revant.nl.

 

Wat verwachten wij van jou:

  • Affiniteit met het werken met kinderen
  • Enthousiasme om kinderen te kunnen motiveren
  • Flexibele instelling
  • Interesse in de motoriek van een kind en het motorisch leren

Wij kijken alvast uit naar een fantastische circusweek in 2020!

<< Terug


www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement