Revant neemt nieuwe vastframe handbikes in ontvangst

Revant neemt nieuwe vastframe handbikes in ontvangst
24 oktober 2019

Met dank aan veel inspanningen van medewerkers, donaties van lopers van de Bredase Singelloop én gulle gaven van diverse stichtingen werden er afgelopen week drie handbikes geleverd bij Revant Revalidatiecentrum Breda en Revalidatiecentrum Lindenhof in Goes. Klaar voor de start!

 

Zelfstandigheid herwinnen

Een vastframe handbike, - een racefiets of mountainbike voor de rolstoelgebruiker - is een prachtig hulpmiddel en uitermate geschikt voor meerdere doeleinden binnen de revalidatie: trainen van kracht, uithoudingsvermogen en komen tot een gezonde en actieve leefstijl. Het biedt revalidanten mogelijkheid hun zelfstandigheid te herwinnen, uitdagingen aan te gaan en het ontdekken van nieuwe (sport) mogelijkheden. “Zelf vind ik het mooi om mensen de vrijheid van het handbiken te laten ervaren en ze de mogelijkheid te geven om fysieke en mentale grenzen te verleggen”, aldus Wilbert Snoek, fysiotherapeut bij Revant.

 

Een vastframe handbike heeft een betere wegligging en rijdt een stuk lichter dan een aankoppelbare handbike die Revant op dit moment in bezit heeft. Onderzoek heeft daarnaast aangetoond, dat handbiken in een vastframe handbike efficiënter is en minder blessures oplevert dan in een reguliere rolstoel.

 

Donaties

De wens voor de aanschaf van een aantal vastframe handbikes lag er al geruime tijd. De kosten liggen echter tussen de € 3000 en € 6000. In 2018 liepen deelnemers aan de Bredase Singelloop een flink bedrag bij elkaar, dat werd aangevuld door hoofdsponsor Amgen Europe.

Willem Butz, voorzitter stichting De Bredase Singelloop: ”Bij voorkeur kiezen we jaarlijks voor een lokale organisatie met een concreet project wat gerelateerd is aan sport of bewegen. Met dit project van Revant kunnen wij namens onze deelnemers concreet een bijdrage leveren. Wij zijn blij dat met deze handbikes letterlijk en figuurlijk mensen kunnen aanzetten weer in beweging te komen!”

 

Ook de volgende sponsoren deden een bijdrage voor de aanschaf van de handbikes:

  • Stimuleringsfonds van Ledenvereniging Thebe Extra
  • Unie Van Vrijwilligers (Zeeland)
  • Frits Lensvelt Stichting

Met deze bijdragen werd het mogelijk gemaakt om drie handbikes aan te schaffen: twee handbikes voor de locatie Breda en één voor revalidatiebehandelingen in Zeeland. In een later stadium wordt één van de fietsen mogelijk ook nog elektrisch ondersteund gemaakt. Een geweldige aanvulling voor bewegingsdoeleinden van revalidanten bij Revant!

 

 

Maatwerk

Na uitgebreide inventarisatie is gekozen voor handbike type Top End force 3, geleverd door Ralf Bekers van Wings Technology die voor een aantal aanpassingen op maat zorgde. De handbikes zijn goed toepasbaar in de reguliere revalidatie, daarnaast kunnen de handbikes ingezet worden voor de HandbikeBattle in het Oostenrijkse Tirol. Jaarlijks strijdt Team ZeeBra, een handbiketeam met wisselende deelnemers van Revant, tegen teams van andere Nederlandse revalidatiecentra. Tijdens een 20 km lange rit met ruim 1000 hoogtemeters en hellingen tot 16% wordt de Kaunertaller Gletscherstrasse beklommen in een vastframe handbike. Deelnemers worden uitgedaagd om fysiek en mentaal grenzen te verleggen.

 

Revant bedankt alle donateurs voor deze waardevolle bijdrage.

 

<< Terug


www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement