Succesvol revalideren bij pulmonale hypertensie

27 november 2019

Pulmonale hypertensie is een abnormale hoge bloeddruk in de longen. Deze hoge druk in de longvaten heeft gevolgen voor de werking van het hart. Onlangs promoveerde Monique Wapenaar-de Korver aan de Erasmus Universiteit Rotterdam met een onderzoek naar de effectiviteit van het Compact PH revalidatieprogramma van Revant.

 

Onderdeel van het proefschrift was het onderzoeken van de effectiviteit van het poliklinisch en interdisciplinair longrevalidatieprogramma voor patiënten met pulmonale hypertensie bij Revant in Breda. De studie toont aan dat het betreffende longrevalidatieprogramma veilig is en zeer gunstige effecten heeft op het uithoudingsvermogen, de skeletspierfunctie en kwaliteit van leven van pulmonale arteriële hypertensie (PAH) en chronische thrombo-embolische pulmonale hypertensie (CTEPH) patiënten.(Koudstaal T et al. J Cardiopulm Rehabil Prev. 2019 (in press)).

 

Lees hier het gehele proefschrift ‘Patient-Reported and Patient-Recorded Outcomes in Interstitial Lung Diseases and Pulmonary Hypertension’.

<< Terug


www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement