Eerste post-COVID-19 patiënt opgenomen bij Revant in Breda

14 april 2020

Vandaag is de eerste post-COVID-19 patiënt opgenomen bij Revant medisch specialistische revalidatie in Breda. De patiënt verblijft bij de afdeling Complex Chronisch Longfalen (CCL).

 

Revant medisch specialistische revalidatie start vanaf vandaag, 14 april 2020, met een behandelprogramma voor post-COVID-19 patiënten. Klinische patiënten worden opgenomen bij Revant in Breda bij de afdeling Complex Chronisch Longfalen (CCL). De poliklinische post-COVID-19 revalidatie start volgende week.

 

Zowel artsen en behandelaren vanuit de longrevalidatie als vanuit de medisch specialistische revalidatie zijn betrokken bij de ontwikkeling en uitvoering van het programma. “Hierdoor kunnen we inspringen op al deze zorgvragen”, meldt Emmy Hoefman, arts revalidatie bij Revant.

 

Het behandelprogramma is erop gericht om revalidanten in zo kort mogelijke tijd veilig thuis verder te kunnen laten herstellen.

 

Ontlasten van regionale ziekenhuizen

Door COVID-19 patiënten over te nemen na een IC-opname, ontlast Revant medisch specialistische revalidatie de regionale ziekenhuizen. Ook kunnen patiënten op deze manier sneller starten met revalideren.

 

Het programma is vormgegeven conform de huidige kaders van de revalidatiezorg. Samen met onze ketenpartners in de ziekenhuiszorg, VVT en eerste lijn, bieden wij hiermee een goed aanbod voor de post-COVID-19 patiënten in onze regio’s.

<< Terug


www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement