Videoconsulten combinatietherapie bij Reigerbos in Goes

16 april 2020

In verband met de coronacrisis wordt de combinatietherapie muziektherapie en logopedie bij kinderrevalidatie van Revant bij Reigerbos in Goes via videoconsulten gegeven. Op deze manier kunnen we kinderen die deze therapie krijgen toch nog bereiken.


Combinatietherapie muziektherapie & logopedie wordt ingezet, omdat muziek hersengebieden activeert die in de communicatie belangrijk zijn. Muziek biedt bovendien structuur en voorspelbaarheid om het anticiperen te vergemakkelijken. Er wordt een link gelegd naar taal met behulp van muziek. Op deze manier wordt de taal toegankelijker en bevordert dit het initiatief tot spreken.


De logopedist is nodig om de juiste gebaren aan te leren en zich te richten op uitspraak van de klanken. De liedjes sluiten aan bij de belevingswereld van kinderen. Hierdoor is het leuk om deze meermaals te herhalen. Dit maakt het ook gemakkelijker om de gebaren te onthouden. Ook voor kinderen met een taalontwikkelingsstoornis is het een prettige ingang om zo met taal in de weer te zijn.


Bekijk de video:

  

<< Terug


www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement