Post-COVID-19 patiënten opgenomen bij Revant in Goes

7 mei 2020

Bij Revant medisch specialistische revalidatie in Goes zijn twee post-COVID-19 patiënten opgenomen. De patiënten verblijven in de kliniek bij Revant Lindenhof.

 

Zowel artsen en behandelaren vanuit de longrevalidatie als vanuit de medisch specialistische revalidatie zijn betrokken bij de ontwikkeling en uitvoering van het behandelprogramma voor post-COVID-19 patiënten. Het behandelprogramma is erop gericht om revalidanten in zo kort mogelijke tijd veilig thuis verder te kunnen laten herstellen.

 

“Post-COVID-19 patiënten zijn flink kortademig en hebben fors krachtverlies in benen, romp en armen. Het functioneren van de longen is beperkend in de opbouw van conditie”, aldus revalidatiearts Sascha Groeneweg. “Ook is de psychologische impact na IC-opname vaak groot.”

 

Bij Revant kunnen verschillende behandelaren worden ingezet, zoals fysiotherapeuten, ergotherapeuten en maatschappelijk werkers, maar ook diëtisten en psychologen.

 

Ontlasten van regionale ziekenhuizen

Door COVID-19 patiënten over te nemen na een IC-opname, ontlast Revant medisch specialistische revalidatie de regionale ziekenhuizen. Ook kunnen patiënten op deze manier sneller starten met revalideren.

 

Het programma is vormgegeven conform de huidige kaders van de revalidatiezorg. Samen met onze ketenpartners in de ziekenhuiszorg, VVT en eerste lijn, bieden wij hiermee een goed aanbod voor de post-COVID-19 patiënten in onze regio’s.

<< Terug


www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement