Revant ontvangt hardloopshirts voor revalidanten en personeel

28 mei 2020

Door: PR & Communicatie

 

Revant specialistische revalidatie in Breda nam vandaag honderden hardloopshirts van Stichting De Bredase Singelloop in ontvangst. Sponsoren en deelnemers van de Singelloop doneerden de hardloopshirts om (post-COVID-19) revalidanten een beetje extra comfort te geven tijdens het revalideren.
 

Bestuursvoorzitter Albert-Jan Mante nam samen met Joost Bauwens, voorzitter van Vrienden van Revant, de shirts in ontvangst. Albert-Jan Mante: “In 2018 was Revant één van de goede doelen van de Singelloop. Voor de stichting was duidelijk dat wat in het revalidatiecentrum gebeurt topsport is. Heel mooi, fijn en toepasselijk dat er nu sportshirts beschikbaar worden gesteld aan onze topsporters: de revalidanten en onze medewerkers.” Joost Bauwens vult aan: “Extra middelen zijn erg welkom. Geweldig dat deze actie de revalidanten een steuntje in de rug geeft om weer te herstellen.”


Singelloop voorzitter Willem Butz had de eer om de dozen met hardloopshirts op gepaste wijze te overhandigen aan Revant. “De Bredase Singelloop wil mensen in beweging brengen en aanzetten tot presteren. Het lijkt me duidelijk dat zorgprofessionals en revalidanten dagelijks een topprestatie leveren. Wij zijn trots dat onze partners deze shirts belangeloos samen hebben gebracht en zijn blij dit als vrijwilligersorganisatie te mogen faciliteren. Zo blijkt maar weer dat de Bredase Singelloop van en voor ons allemaal is. Het is dan ook mooi om nu weer bij Revant te gast te mogen zijn.”

 


Op de foto van links naar rechts: Albert-Jan Mante (voorzitter Raad van Bestuur Revant) Joost Bauwens (voorzitter Vrienden van Revant), twee verpleegkundigen en Willem Butz, voorzitter Bredase Singelloop 

 

Social media
In de eerste plaats was de inzamelingsactie bedoeld voor zorgprofessionals die in beschermende kleding slachtoffers van het COVID-19 virus verzorg(d)en. Nu de druk voor de acute zorg wat is verminderd, kunnen deze shirts ook worden ingezet voor post-COVID-19 patiënten die revalideren. “Wij zijn op het spoor gezet na een bericht op social media”, vertelt Singelloop bestuurslid Flip Kitslaar. “Een chirurg van het Leids UMC vroeg de organisatie van de lokale marathon om loopshirts. Vanwege de goede ademende eigenschappen geeft zo’n shirt een beetje extra comfort bij het dragen van de beschermende kleding door zorgmedewerkers rondom COVID-19 patiënten. Graag zetten wij ons netwerk in om shirts in te zamelen voor deze zorghelden. Het resultaat heeft de verwachtingen ruim overtroffen, zodat we nu ook post-COVID-19 revalidanten kunnen voorzien van kwalitatieve shirts!”

<< Terug


www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement