Verruiming bezoekregeling klinieken Revant per 19 juni 2020

18 juni 2020

Vanaf vrijdag 19 juni wordt de bezoekregeling van de klinieken in Breda en Goes verruimd: revalidanten mogen dagelijks één vaste bezoeker ontvangen op hun kamer. Ook familieparticipatie kan weer plaatsvinden, naar behoefte en op de kamer van de revalidant.

 

Samen op weg naar herstel

Vanwege het COVID-19 virus was bezoek vanaf maart niet mogelijk. Bezoek werd sinds april weer beperkt toegelaten tot de klinieken waar revalidanten voor 24 uurszorg verblijven. Daar komt tot genoegen van de revalidanten nu verandering in. Dagelijks bezoek van één vaste bezoeker is toegestaan op de eigen kamer. Ten alle tijden dient wel de afstandsregel van 1.5 meter te worden gehanteerd.

 

Revant vindt het belangrijk dat revalidanten voldoende contact hebben met hun partner/familie of anderen. Luikje van der Dussen, lid Raad van Bestuur:  “We zijn blij dat we deze verruiming kunnen doorvoeren. Revalidanten in onze klinieken hebben de steun van hun naaste vaak hard nodig op de weg naar herstel.” Een raambezoek was al mogelijk en blijft ook nu voor revalidanten een fijne mogelijkheid om sociale contacten te onderhouden. De verpleging coördineert de afspraken en bezoektijden aan het raam.

 

Familieparticipatie

Ook familieparticipatie is vanaf vrijdag 19 juni weer mogelijk op de kamer van de revalidant. Familieparticipatie is een actieve deelname aan het revalidatieproces door een familielid of een andere naaste, in aanvulling op de zorg die de behandelaars van Revant bieden. Familie participanten hebben een ondersteunende en stimulerende rol. Zo biedt het naasten de mogelijkheid om samen te oefenen, met of zonder therapeut en informatie in te winnen over het bieden van de juiste zorg aan de revalidant.

 

Maatregelen voor veilige zorg

Revant neemt diverse maatregelen om het risico op besmetting zo laag mogelijk te houden. De klinieken worden zoveel mogelijk afgeschermd van de dagbehandeling, een extra waarborg om de 24-uurs zorg COVID-19 vrij te houden. De locaties zijn ingedeeld in compartimenten en er zijn looproutes aangebracht. Op deze manier wordt spreiding van mensen en drukte gecontroleerd. Alle binnenkomende revalidanten worden gescreend op verkoudheidsklachten en ook medewerkers houden zich aan een hygiëneprotocol.

<< Terug


www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement