Interview: "Stap voor stap opstarten van revalidatie"

Interview: "Stap voor stap opstarten van revalidatie"
9 juli 2020

“Het is maar goed dat je zo’n periode niet ziet aankomen. Je zou geen nacht slapen door de zorgen. Over wat het betekent voor de gezondheid van revalidanten, of welke maatregelen er moeten worden getroffen voor zowel revalidanten als medewerkers”. Marjo van Kruijsdijk, zorgmanager Kind- & Jeugdrevalidatie, is de afgelopen periode vanwege de Covid-19 crisis vaker op haar werk dan thuis te vinden.

 

Vanaf half maart werd alle revalidatiezorg van Revant stopgezet, of op afstand geleverd, met uitzondering van acute revalidatiezorg. Vanaf half mei werd de reguliere revalidatiezorg weer opgestart. “Dit betekent dat er ontzettend veel geregeld moet worden: van looproutes tot het beleid uitdenken voor het gebruik van ruimtes vanwege de 1,5 meter afstand. Maar ook de beschikbaarheid van eet- en drinkfaciliteiten en de informatievoorziening richting revalidanten en medewerkers over het herstarten van de zorg”, aldus Ernest Smolders, manager Facilitair Bedrijf.

 

Marjo en Ernest zijn beide lid van een werkgroep die de herstart van revalidatiezorg coördineert. Ze zijn te spreken over de flexibele opstelling van collega’s. Marjo: “De afstandsmaatregelen zorgen ervoor dat we op dit moment helaas aan minder revalidanten behandelingen in het centrum kunnen bieden. Stap voor stap worden er revalidatiebehandelingen toegevoegd. Daarnaast behandelen we revalidanten op afstand. Medewerkers leveren zorg volgens strikte hygiëneprotocollen. We zorgen er ten alle tijden voor dat we voor iedereen een veilige omgeving bieden. Gelukkig zijn er veel revalidanten die begrijpen dat we niet sneller kunnen dan dat het nu gaat. Maar voor hen blijft deze situatie het vervelendste. We kijken er naar uit om revalidanten weer de zorg te bieden die ze van ons gewend zijn”.

<< Terug


www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement