Mondkapjesplicht per 1 december 2020

Mondkapjesplicht per 1 december 2020
1 december 2020

 

Vanaf 1 december 2020 treedt de landelijke mondkapjesplicht in werking voor publieke binnenruimten. Het dragen van een mondkapje is verplicht bij Revant. Dit geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder, dus voor zowel revalidanten als bezoekers. Een mondkapje moet de neus en mond volledig bedekken.

 

Binnen Revant blijven we onze huidige maatregelen en het gebruik van mondkapjes en face shields hanteren. Vanuit de overheid geldt dat zorginstellingen hun eigen beleid mogen hanteren. Met onze huidige maatregelen vertrouwen we er vooralsnog op dat we revalidanten, bezoekers en medewerkers een veilige plek bieden bij Revant. Net als andere zorginstellingen bekijken we de ontwikkelingen steeds zorgvuldig.

 

Per 1 december houden we daarom het volgende aan: we verwachten dat klinische en poliklinische revalidanten een mondkapje dragen, wat gelukkig bijna iedereen al doet. Medewerkers vragen we om middelen te dragen die de beste bescherming bieden, afhankelijk van de werkzaamheden, de aard van het contact tussen zorgverlener en revalidant en/of de ruimte waar men zich bevindt.

 

Uitzonderingen op het dragen van een mondkapje blijven mogelijk in bepaalde medische situaties. Medewerkers mogen gebruik maken van faceshields in algemene ruimtes, bij niet-zorggerelateerde werkzaamheden en bij kortstondige contacten met niet-coronaverdachte of -bewezen revalidanten. Faceshields zijn in de ministeriële regeling niet toegestaan, maar wij beschouwen ze als een veilig alternatief voor huis-tuin-keuken-mondkapjes die vaak langdurig worden gebruikt en veelvuldig worden aangeraakt en opgeborgen.

 

Het blijft heel belangrijk om 1,5 meter afstand te houden van elkaar. Bekijk al onze maatregelen: www.revant.nl/coronavirus

 
Alvast bedankt voor uw medewerking!
<< Terug


www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement