Overhandiging Golden Tickets voor sporten in Zeeland

13 januari 2021
Gedeputeerde Jo-Annes de Bat overhandigde vanmiddag in Goes de eerste Golden Ticket aan Niels, bewegingsagoog op onze locatie Reigerbos. Met deze Golden Tickets kunnen kinderen met een beperking verschillende sporten uitproberen, om daarna uit te stromen naar een vereniging waar de sport structureel wordt aangeboden. Dit initiatief, SportIntro, komt voort uit het Zeeuws sportakkoord.
 

Zeeuws sportakkoord

Vanuit het Zeeuws sportakkoord is er een ambitie gesteld met betrekking tot inclusief sporten en bewegen. Binnen die ambitie is het doel om het percentage kinderen/jongeren met of zonder beperking, met een gezondheidsachterstand dat niet deelneemt aan sport en beweegactiviteiten is in 2023 met 5% afgenomen. Wat betekent dat dat de sportactiviteit genaamd SportIntro een bijdrage gaat leveren aan het beweeggedrag van kinderen/jongeren met een beperking in de Oosterschelderegio
 
Meer weten? Kijk of luister woensdag 13 januari om 17.00u naar Omroep Zeeland. De uitzending wordt daarna elk half uur herhaald, tot de volgende ochtend 10 uur.
 
 
 
<< Terug


www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement