“Ik draag graag een steentje bij aan welzijn van revalidanten"

“Ik draag graag een steentje bij aan welzijn van revalidanten"
26 januari 2021

Door: Malou Vermeulen-Meijer

 

Vandaag is de dag van het werkplezier in de zorg. Dit jaar staat deze dag geheel in het teken van respect en waardering voor de zorg. Verpleegkundige Agnes Buijze (38) werkt al meer dan 12,5 jaar met veel enthousiasme bij Revant. Ze is werkzaam in de kliniek op locatie Lindenhof in Goes. “Het leuke aan mijn werk is met revalidanten samenwerken aan een doel. Het is bijzonder om mensen op een kwetsbaar moment in hun leven te ontmoeten en een steentje bij te dragen aan hun welzijn.”

 

Verder werkt Agnes graag samen met het hele multidisciplinaire team. “Ik heb korte lijntjes met artsen, maar ook bijvoorbeeld met afdeling schoonmaak. Er heerst een fijne sfeer bij Revant.”

 

COVID-19

Tijdens deze coronatijd zet Agnes zich extra in. “Dat is vanzelfsprekend. Je moet er samen als team tegenaan gaan. Dat betekent extra werken en oog houden voor het sociale, maatschappelijk welzijn van de revalidant met name toen weekendverlof niet mogelijk was. Bovendien voel ik mij verantwoordelijk voor het hele zorgproces. En dat is niet alleen op de dagen dat ik werk, maar ook daarbuiten.”

Als team hebben we aandacht voor elkaar. Je bespreekt niet alleen zakelijke dingen, maar ook privézaken. Je kunt op elkaar rekenen. Dat is zeker in deze coronatijd erg fijn.”

 

Dagcoördinator
Agnes is naast verpleegkundige ook dagcoördinator. In totaal zijn er drie medewerkers bij Revant Lindenhof met deze functie. Ze wisselen elkaar af, zodat er iedere dag een dagcoördinator aanwezig is in de kliniek. “Er zijn coördinerende taken en taken waar het team verantwoordelijk voor is. Ik ga bijvoorbeeld mee op artsenvisite, coördineer de opnameprocedure en ik ben aanwezig bij het multidisciplinaire overleg in het ADRZ. Samenwerking met andere instellingen is belangrijk. Ik heb contact met sollicitanten en houd ik mij bezig met de sollicitatieprocedure. Het is een enorm leuke omgeving om in te werken als verpleegkundige. Ik laat geïnteresseerden dan ook graag een dag meelopen, zodat ze kennis kunnen maken met een revalidatiecentrum als werkomgeving.”

 

Bijzondere momenten
Een mooi moment dat mij is bijgebleven, was met oud en nieuw. Tijdens mijn nachtdienst heb ik met revalidanten geproost en stilgestaan bij het afgelopen jaar. Ook keken we alvast naar het nieuwe jaar. Een revalidant die ik op dat moment op de kamer sprak, zei: ‘Bedankt dat je mijn lichtpuntje bent. Heel fijn dat je mij minder eenzaam laat voelen.’ Dat vind ik zo mooi. Ik vind dat aandacht en gelijkwaardigheid het beste medicijn zijn.”

 

Nog een patiënt die mij is bijgebleven, is een mevrouw die een beroerte had gekregen. Ze vond het moeilijk om zichzelf te zien in de spiegel. Deze revalidant was eenzijdig verlamd en verdrietig. Ze besteedde geen aandacht meer aan haar uiterlijk. Tijdens haar verzorging, vroeg ik van welke muziek ze hield. Dat bleek blues te zijn, dus zette ik blues muziek op. Dat deed echt iets met haar”, glimlacht Agnes. “Een paar dagen later werd ze langzaam weer zichzelf. Ze had haar haren gedaan en weer make-up op. Het is mooi dat je als verpleegkundige daaraan kunt bijdragen.”

<< Terug


www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement