Inzetten GRAIL voor patiënten uit de eerste lijn

11 februari 2021

Revant medisch specialistische revalidatie is vanaf begin 2021 gestart met het aanbieden van een poliklinisch revalidatietraject met behandeling op de GRAIL voor patiënten met complexe loop- en of balansproblematiek. Dit traject is gericht op patiënten die bekend zijn in de eerstelijns fysiotherapie waarbij de verwachting is dat het behandelresultaat kan worden verbeterd door het tijdelijk inzetten van de GRAIL.

 

Patiënten met verschillende diagnosen komen in aanmerking voor het revalidatietraject. Denk aan amputatie, een beroerte, Parkinson of MS. Revalidatie op de GRAIL biedt meerwaarde voor het behalen van doelen op het gebied van balans en loopvaardigheid, zoals het vergroten van het zelfvertrouwen en het trainen van dubbeltaken tijdens het lopen.

 

Veilige omgeving

De GRAIL is een interactieve loopband. Deze loopband maakt bewegingen in verschillende richtingen, snelheden zijn in te stellen en door het virtuele scherm waant men zich in een andere omgeving. Door het spelen van interactieve spellen op het scherm worden patiënten uitgedaagd tot bepaalde reacties en bewegingen. De veilige omgeving van de GRAIL biedt een goede mogelijkheid om de grenzen van de patiënt op te zoeken en op maximaal niveau te trainen. Op deze manier kunnen doelstellingen die in de reguliere fysiotherapie niet of gedeeltelijk te behalen zijn door de inzet van de GRAIL wel gehaald worden.

 

Behandelingen

Het revalidatietraject op de GRAIL bestaat uit zestien behandelingen van dertig minuten verdeeld over acht weken op onze locatie in Breda. Daarnaast vindt er een consult plaats bij de revalidatiearts, een intake en eindevaluatie bij de fysiotherapeut. De patiënt vervolgt na het GRAIL traject, indien nodig, zijn of haar therapie in de eerste lijn waarbij er een gericht behandeladvies wordt meegegeven vanuit de medisch specialistische revalidatie.

 

Meer informatie en aanmelden
Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met dhr. M. Kortsmit (revalidatiearts) via 0800-0048. Aanmelding verloopt via een verwijzing van de huisarts met daarin de vermelding ‘aanmelding behandeltraject GRAIL'. Een overdrachtsformulier vanuit de eerste lijn kan via ZorgMail verstuurd worden naar backofficebreda@revant.nl.

 

 

Informatie over de GRAIL

<< Terug


www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement