Rotary Club Breda Mastbos overhandigt cheque aan Revant in Breda

Rotary Club Breda Mastbos overhandigt cheque aan Revant in Breda
23 april 2021

Rotary Club Breda Mastbos overhandigde vanochtend een cheque van vijfduizend euro aan Revant medisch specialistische revalidatie in Breda. Marilyn Jongenelen, voorzitter Rotary Club Breda Mastbos: "We geven jullie dit bedrag zodat de revalidatiezorg in de regio wordt ondersteund." Joost Bauwens, voorzitter Stichting Vrienden van Revant Breda: “We zijn ontzettend blij met dit prachtige bedrag. Hiervan kunnen we een shockwave apparaat aanschaffen om te gebruiken tijdens revalidatietrajecten.”

 

Ieder jaar stoppen de leden van Rotary Club Breda Mastbos geld in een pot waarmee ze iets doen voor de maatschappij. Ze hebben echter nog een andere pot, die van de Harry Drivers Club. Ad van Alphen, lid van de Rotary club: “Harry Zwart kreeg dertig jaar geleden een auto-ongeluk in het buitenland. Hij werd uit de auto geslingerd en liep hierbij een hoge dwarslaesie op. Vanaf zijn schouders is hij verlamd.”

 

Chauffeurs
Harry Zwart ging een zwaar revalidatietraject in en wist één ding zeker: hij wilde blijven werken. Ad: “Gelukkig behield hij zijn baan. Aangezien hij zelf niet meer kon rijden, kreeg hij budget, zodat een chauffeur hem kon brengen en halen. Dat ging echter niet altijd vlekkeloos. Een lid van de Rotary die bij hem in de straat woont, besprak dit tijdens een overleg van de Rotary club en opperde om samen met een paar andere leden te gaan helpen. We maakten met vijf Rotarians een weekschema, zodat we Harry vier dagen per week om de beurt heen en weer konden rijden. Ik ben er daar één van.” Ad haalt hem om 9.00 uur thuis op en brengt hem met zijn speciale bus naar zijn werk. “Dan rijd ik hem met zijn rolstoel naar zijn werkplek en installeer hem achter de computer. Vervolgens haal ik hem om 15.30 uur weer op. Ik ben zo bevoorrecht om dit te mogen doen. We doen dit al veertien jaar geheel belangeloos.”

 

Revalidatie na herseninfarct
De kosten die Harry Zwart bespaarde met deze vrijwillige chauffeurs, gingen in een aparte pot bij de Rotary. Eén keer in de vier jaar wordt het geld besteed. Madeleine Lomans, ook lid van Rotary Club Breda Mastbos, stelde voor om dit bedrag te schenken aan Revant medisch specialistische revalidatie in Breda.

 

Lees het hele verhaal

 

<< Terug


www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement