COVID-19 beleid bij versoepelingen en vaccinatie

26 april 2021

De eerste landelijke versoepelingen rond COVID-19 worden woensdag 28 april 2021 van kracht. De beperkingen van de COVID-19 maatregelen vallen veel mensen zwaar. Ondanks de piek in het aantal ziekenhuisopnames, is er daarom door het kabinet besloten tot versoepelingen.

 

Geen versoepelingen in bezoekersbeleid

In de regio’s Brabant en Zeeland is het aantal ziekenhuisopnames door COVID-19 hoog. Revant volgt het beleid van de ziekenhuizen waarmee wij samenwerken. Het ziekenhuis ziet op dit moment helaas geen mogelijkheid tot versoepeling in het bezoekersbeleid. Het aantal bezoekers dat klinisch opgenomen revalidanten mogen ontvangen blijft beperkt tot één persoon. Hij/zij wijst één vaste bezoeker aan voor de gehele revalidatieperiode. Deze vaste bezoeker mag om de dag wisselen met een andere persoon uit hetzelfde huishouden.

 

Maatregelen en vaccinatie

Begin januari 2021 is in Nederland het vaccineren tegen het COVID-19 virus begonnen. De eerste effecten worden zichtbaar bij de oudste groepen die al zijn gevaccineerd. Dit betekent niet dat de maatregelen niet meer gelden voor degenen die gevaccineerd zijn. De regels rond COVID-19 gelden vooralsnog voor iedereen. We vragen u daarom de huidige maatregelen na te leven.

 

Stappen tot versoepelingen

Wanneer versoepelen binnen Revant wél kan, hangt af van de ontwikkelingen in de ziekenhuizen. We maken hierin zorgvuldige afwegingen. Er worden plannen gemaakt over welke versoepelingen als eerste worden toegepast en hoe deze versoepelingen eruit zien. Bijvoorbeeld voor het bezoekersbeleid en de groepsgrootte bij behandelingen.

 

Kijk voor alle actuele COVID-19 maatregelen op www.revant.nl/coronavirus

<< Terug


www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement