Reactie op uitzending Nieuwsuur 30 mei 2021 over COVID zorg

Reactie op uitzending Nieuwsuur 30 mei 2021 over COVID zorg
31 mei 2021

Zondagavond wijdde Nieuwsuur een uitzending aan de zorgkosten voor Long-Covid of het Post Covid Syndroom. Zorgverzekeraars uitten in het item hun zorgen over de toestroom van coronapatiënten bij commerciële klinieken in de Medisch Specialistische Revalidatie (MSR). In de uitzending hekelen zorgverzekeraars voorbeelden van onnodig kostbare herstelzorg aan deze patiënten door deze commerciële klinieken (ZBC’s, zelfstandige behandel centra).

 

Revant juicht het toe dat zorgverzekeraars uitwassen in coronazorg aanpakken. Dit past bij de principes van Revant. Wij leveren immers goede zorg tegen maatschappelijk verantwoorde kosten en wij richten ons niet op winstmaximalisatie. Wanneer andere aanbieders onterecht dure of complexe zorg bieden aan Covid-patiënten die ook dicht bij huis behandeld kunnen worden, dan schaadt dat de revalidatie sector.

 

Wij, Revant, leveren enkel goede, passende revalidatiezorg tegen maatschappelijk verantwoorde kosten bieden en zullen dat ook blijven doen. Wij behandelen alleen mensen die niet alleen te kampen hebben met zwaar lichamelijk of longlijden, maar ook forse cognitieve en mentale problemen hebben. Mede dankzij de ‘stepped-care’ aanpak in revalidatiezorg, zorgen wij ervoor dat andere post-covidpatiënten met een eenvoudiger zorgvraag thuis worden behandeld door de eerste lijn, huisartsen en fysiotherapeuten. Dat is niet alleen prettiger voor de patiënt, het voorkomt ook onnodig hoge zorgkosten.

 

Meer informatie

Bekijk hier de uitzending van Nieuwsuur en de infografiek over verantwoorde revalidatiekosten in 2018. Lees ook de reactie van Revalidatie Nederland en de VRA (Nederlandse Vereniging van Revalidatieartsen)

<< Terug


www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement