Verslag van onze Baas van Morgen Jayla

Verslag van onze Baas van Morgen Jayla
16 juni 2021

Op donderdag 10 juni 2021 was Jayla, een leerling van Curio Prinsentuin van Cooth, een dag onze Baas van Morgen. Zij nam een dag het stokje over van onze voorzitter Albert-Jan Mante in verband met de deelname van Revant aan JINC Baas van Morgen. Jayla blikt terug op deze dag:

 

Op donderdag 10 juni 2021 was ik de baas bij revalidatiecentrum Revant in Breda. Albert-Jan haalde mij ´s ochtends op bij school, waarna we doorreden naar Revant. Hier had ik eerst een klein gesprekje over het dagprogramma en mijn verwachtingen over de dag. Daarna kreeg ik een rondleiding door het hele gebouw, waarbij ik alle afdelingen te zien kreeg. Ook werd ik hierbij voorgesteld aan alle medewerkers.

 

Meehelpen

Daarnaast heb ik ook verschillende mensen mee geholpen, waarbij werd uitgelegd wat ze allemaal voor werkzaamheden hebben en hoe dat in zijn werk gaat. Waaronder het filmen van een meisje die door hersenschade wat moeite heeft met lopen en daardoor met spalkjes moest lopen. Door de filmpjes die ik van haar maakte konden haar ouders zien wat ze ‘fout’ doet en of het lopen beter gaat. Ik vond dat heel interessant om te zien en te doen, omdat je echt zag dat ze het beste willen voor hun patiënten en er alles aan doen ze zo goed mogelijk te helpen.

 

Daarna waren we doorgegaan en mocht ik oefeningen doen met mijn handen. Hierbij moest ik in een apparaat knijpen, waarbij mijn spierkracht werd opgemeten. Dat was heel leuk, want je traint daarbij je handspieren, terwijl je eigenlijk een spelletje doet. De uitslag ervan was ook anders dan verwacht, want ik ben zelf rechtshandig, maar de spieren in mijn linkerhand waren sterker.

 

Contact met patiënten

Toen waren we naar de keuken gegaan en hebben ze daar ook weer alles laten zien en uitgelegd. Daarna ben ik zelf ook nog langs kamers van revalidanten gegaan om te vragen wat ze wilde eten. Dit vond ik ook erg leuk om te doen, omdat je dan echt contact hebt met de patiënten daar. Hierna hadden we nog een vergadering en daarna was de lunch. Na de lunch hadden we nog een gesprekje over hoe de dag was en wat we er van vonden.

 

Ik vond het een super leuke dag en ik heb heel veel nieuwe dingen geleerd over Revant. Ik zou het zo weer opnieuw doen!

<< Terug


www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement