Revant loopt vijf kilometer voor het goede doel

Revant loopt vijf kilometer voor het goede doel
3 juli 2021

Door: Malou Vermeulen

 

“Ik ben er klaar voor”, zegt Emmy Hoefman, arts revalidatie van Revant, vol overtuiging. Zondag 4 juli 2021 neemt ze deel aan de eerste editie van de LoveLife Run in Breda. Deze start op het Kasteelplein. “Eerst kon ik nog geen honderd meter achter elkaar hardlopen en nu loop ik zeven kilometer. Dat komt vooral door mental support van de groep en onze personal trainer.”

 

In totaal zoeken 25 (ex-)kankerpatiënten hun grens op door samen met hun naasten en behandelaars 5 kilometer te gaan hardlopen. Met hun inzet halen de runners zoveel mogelijk donaties op voor stichting Fight cancer.

 

Heel hecht
Sinds maart loopt Emmy Hoefman drie keer in de week. In het weekend loopt er op zaterdag een grote groep in Oosterhout en op zondagochtend vijftig man in het Mastbos in Breda, waaronder het team waar Hoefman deel van uitmaakt. Elk team heeft zijn eigen personal trainer en bestaat uit vijf a zes personen. “Naast mij nemen twee collega’s deel. Physician assistant Saskia Westerweel en fysiotherapeut Sylvia van Doeselaar. Verder bestaat onze groep uit twee ex-oncologiepatiënten en twee familieleden van hen. Eén ex-oncologiepatiënt heeft twee jaar geleden gerevalideerd bij Revant en de andere is ongeveer vier maanden klaar bij ons revalidatiecentrum. Het is een gemixte groep van mannen en vrouwen en een ontzettend leuk team. We zijn heel hecht. We willen zelfs over een paar weken bij mij thuis afspreken om te gaan hardlopen en te varen. Erg leuk. Ik kan me niet voorstellen dat we elkaar niet meer zien.”

 

Tempo aanpassen
“Het lopen binnen ons team gaat goed. We passen het tempo op elkaar aan. De patiënten die bij ons hebben gerevalideerd, rennen erg hard. Ze lopen mij en mijn collega’s zelfs voorbij”, lacht Emmy. “Ze gaan er vol enthousiasme tegenaan. Dat is erg mooi om te zien.”

Bovendien heb ik diep respect voor de organisatoren die onwaarschijnlijk knap werk hebben verricht. Vanessa Roest, projectleider van de LoveLife Run in Breda, is echt een kanjer. Ze zorgt dat alles tot in detail goed verloopt. Als er een volgende editie komt, loop ik zeker weer mee. “Het geeft zoveel positieve energie.”

<< Terug


www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement