Interview | "Ik kan nu meer met mijn 'slechte' hand"

30 juli 2021

Door: Malou Vermeulen-Meijer

 

De 8-jarige Tom heeft Cerebrale Parese en revalideert sinds 2015 bij Revant in Breda. Hij nam deze week deel aan de Circusweek bij Revant. Ook vorig jaar deed hij mee. “Ik vond het heel leuk en ik kan nu meer met mijn ‘slechte’ hand.”

 

Tom leerde deze week diverse vaardigheden. “Ik kan nu een koprol maken op een duikelrek en eten met mes en vork. Veters strikken kon ik al, maar dit werd extra geoefend. Waar ik trots op ben, is dat ik mezelf maar liefst 1 minuut en 10 seconden op kan trekken aan een klimrek. Aan het begin van de Circusweek kon ik dit nog maar 11 seconden”, glimlacht Tom. Ook deed hij spelletjes in het zwembad en knutselde Tom zijn hond.

 

Sling
In totaal namen tien kinderen tussen de 5 en 12 jaar deel aan de circusweek in Breda. Zij werden verdeeld in twee groepen. Één groep kreeg een sling om en de andere groep niet. Er wordt gekeken welke methode het beste past bij het kind naar aanleiding van voormetingen. Kinderen zonder sling trainden tweehandig.

 

Tom heeft aan de rechterkant van zijn lichaam minder kracht, dus trainde hij deze week met een sling om zijn rechterhand te trainen. Verder draagt hij al jaren een spalk aan zijn rechterbeen.

 

Show
Als afsluiting van de circusweek mocht Tom een show geven aan zijn ouders en broertje. Zij klapten trots. Ook kreeg hij een medaille mee naar huis. Tom kijkt terug op een leuke week. “Ik heb er zelfs een vriendinnetje aan overgehouden.”

 

<< Terug


www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement