B.E.T.E.R. Bewust Eten Tijdens Eigen Revalidatie

B.E.T.E.R. Bewust Eten Tijdens Eigen Revalidatie
24 augustus 2021

In 2019 startte Revant een pilot rond voeding tijdens revalidatie. Voeding is met stip op één een waardevolle bron van herstel voor revalidanten. Met inzichten uit deze pilot werden de eetmomenten in 2021 in een nieuw voedingsconcept gegoten: B.E.T.E.R.: Bewust Eten Tijdens Eigen Revalidatie. Een visie waarbij bewustwording van goede voeding bovenaan prijkt.

 

Hoe het helpt eten bij revalidatie en herstel?

Gezonde, gevarieerde en eiwitrijke voeding helpt bij het herstel. Het is bijvoorbeeld nodig voor spieropbouw. Maar ook ondervoeding is een vaak gezien probleem. Er wordt daarom heldere informatie gegeven bij de maaltijden die revalidanten binnen hun verblijf in de kliniek krijgen aangeboden. Een menukaart met uitleg over de voedingswaarde en ingrediënten laat de revalidant bewuster keuzes maken voor nu én alvast lerend voor thuis. De menukaart wisselt elke week, in een cyclus van 6 weken. 

 

Meer communicatie over voeding

Vanaf het eerste kwartaal van 2021 worden zowel ontbijt, lunch en diner volgens het B.E.T.E.R. concept geserveerd. De gebruikte symbolen op het menukaartje worden als duidelijk ervaren en is een afasievriendelijke uitleg aanwezig. Ook de tussendoortjes, bereid door de eigen cateringmedewerkers, worden volgens de nieuwe visie verstrekt. In de ochtend op basis van een zuivelproduct met een passende ‘topping’  als smaakmaker. In de middag afwisselende kleine zoete en hartige hapjes. Deze vers bereide hapjes zijn lekkerder zijn dan kant-en-klaar tussendoortjes en hebben leveren een bijdrage aan de inname van voldoende eiwitten.

 

Het voedingsconcept B.E.T.E.R. wordt niet alleen toegepast bij klinische revalidanten. Ook poliklinische revalidanten, medewerkers en bezoekers van Revant worden meegenomen in deze visie op bewust eten.

<< Terug


www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement