Nieuwe polikliniek Middelburg per 1 oktober geopend

23 september 2021

Per 1 oktober zijn de deuren van de nieuwe locatie voor poliklinische revalidatie geopend: Revant Revalidatiecentrum Middelburg. De locatie gaat medisch specialistische revalidatiezorg bieden aan volwassenen met niet aangeboren hersenletsel, waaronder CVA, met neurologische aandoeningen, aandoeningen aan het bewegingsapparaat en longaandoeningen.

 

Revant is gevestigd in het Walchers Zorgknooppunt, een nieuw gezondheidscentrum aan de Krooneveldweg. De polikliniek wordt omringd door verschillende zorgaanbieders, waaronder twee huisartsenpraktijken, een apotheek, de huisartsenpost, een fysiotherapiepraktijk en thuis- en verpleeghuiszorgaanbieders.

 

Revalidatie dichtbij huis

Revant ambieerde al geruime tijd een locatie voor poliklinische revalidatie in de regio Walcheren. Na het vinden van de juiste locatie en positieve gesprekken met de zorgverzekeraar is het nieuwe revalidatiecentrum een feit. Luikje van der Dussen, revalidatiearts en voorzitter Raad van Bestuur: “We zetten ons in om revalidanten de zorg zo dicht mogelijk bij huis te bieden. Het is voor hen vaak belastend om lange afstanden af te moeten leggen. Daarom openen wij voor de bewoners van de regio Walcheren een locatie in Middelburg. We hebben een breed netwerk van partners in Zeeland waarmee wij samenwerken. Dat verhoogt de kwaliteit van zorg enorm. Met de start van de nieuwe locatie voor poliklinische medisch specialistische revalidatie willen we de samenwerking in ons netwerk op Walcheren verder intensiveren. We gaan graag verdere samenwerkingen aan.”

 

Behandelingen en locaties

Revant biedt op dit moment op de Zeeuwse locaties in Goes poliklinische en klinische medisch specialistische revalidatie voor volwassenen en poliklinische medisch specialistische Kind- & Jeugdrevalidatie. De locatie in Terneuzen biedt poliklinische revalidatie voor zowel volwassenen als kinderen. Revalidatieartsen doen daarnaast klinische consulten in diverse ziekenhuizen, waaronder ZorgSaam in Terneuzen en het Adrz in Goes.

Revant Revalidatiecentrum Middelburg biedt behandeling voor mensen met cognitieve en/of motorische aandoeningen als gevolg van (niet) aangeboren hersenletsel, neurologische aandoeningen, aandoeningen aan het bewegingsapparaat en post-COVID klachten. Sommige groepsbehandelingen, zoals hart-, oncologische- en pijnrevalidatie bieden we vooralsnog alleen in Goes. De consulten bij de revalidatiearts vinden plaats op verschillende locaties, namelijk Goes, Middelburg en Vlissingen. Revalidatiebehandelingen vindt indien mogelijk plaats in Middelburg.

 

 

<< Terug


www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement