Promotie I. de Rooij | Train loopvaardigheid met virtual reality

Promotie I. de Rooij | Train loopvaardigheid met virtual reality
22 november 2021

Je loopvaardigheid trainen met virtual reality, werkt dat? Op dinsdag 7 december verdedigt Ilona de Rooij, onderzoeker bij Revant, haar proefschrift ‘Walking in relation to participation after stroke; is virtual reality training of added value?’ aan de Universiteit Utrecht. Haar onderzoek geeft inzicht in de problemen die mensen na een beroerte ervaren met lopen én hoe dit samenhangt met beperkingen in dagelijkse activiteiten. Ook onderzocht zij de toegevoegde waarde van training met virtual reality. Er werd in het onderzoek gebruik gemaakt van de GRAIL, een interactieve loopband met virtual reality.

 

Om het lopen te verbeteren wordt tijdens revalidatie steeds vaker training met virtual reality (VR) aangeboden. VR-systemen zoals de GRAIL creëren een uitdagende en ook veilige omgeving waarin situaties uit het dagelijks leven worden nagebootst. Bijvoorbeeld het lopen over een ongelijk trottoir of het omgaan met obstakels en verstoringen.

 

De onderzoeken in dit proefschrift laten zien dat VR-training veilig en praktisch goed uitvoerbaar is. Mensen na een beroerte beoordelen de training erg positief en de VR-training zorgt voor een verbetering van het lopen. Daarnaast ervaren deze mensen minder beperkingen in het dagelijks leven. VR-training is een waardevolle aanvulling op de huidige trainingsvormen vanwege de extra mogelijkheden voor het verbeteren van het lopen.

 

De verdediging is live te volgen via een livestream. Het proefschrift inzien? Bekijk de pagina over haar promotie.

 

 

<< Terug


www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement