Samenwerkingsovereenkomst TMZ en intentieverklaring onderzoek

Samenwerkingsovereenkomst TMZ en intentieverklaring onderzoek
24 januari 2022

De Transmurale Zorg Breda (TMZ), bestaande uit twaalf zorgorganisaties, werken sinds februari 2020 actief samen voor een toekomstbestendige ouderenzorg in de regio. De gezamenlijke droom is het realiseren van de juiste zorg op de juiste plek voor kwetsbare ouderen. Deze samenwerking werd onlangs middels het tekenen van een nieuwe intentieverklaring verder geïntensiveerd.

 

Mireille de Wee, voorzitter TMZ vertelt: “Alle deelnemers in het samenwerkingsverband voelen de urgentie voor samenwerking. We zien een grote toename van het aantal ouderen en onvoldoende mensen om de huidige zorg te blijven bieden. We moeten en kunnen de zorg voor ouderen echt anders organiseren. Met grote gedrevenheid werken we aan de juiste zorg op de juiste plek. We optimaliseren de ketenzorg in de regio: zo zorgen we ervoor dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen, maken we inzichtelijk wat de wensen van de mens zijn in de laatste levensfase, voorkomen we onnodige instroom in het ziekenhuis en bevorderen we een goede doorstroom en uitstroom in het ziekenhuis. Juist in deze pittige coronatijd ervaren we dat het kennen van elkaars werelden en spreken van elkaars taal hét verschil maakt.”

 

Wetenschappelijk onderzoek levert een bijdrage aan het realiseren van deze opdracht. Het onderzoek startte in augustus 2021 en duurt drie jaar, met een optie tot verlenging tot vier jaar. Met dit onderzoek wordt de doorstroming geanalyseerd zodat er verbetervoorstellen kunnen worden gedaan. Er wordt advies gegeven over een goed werkend regionaal zorg logistiek systeem en er wordt kennis gedeeld met alle betrokken partijen.

 

Het samenwerkingsverband TMZ bestaat uit Amphia, MSB-A, Het huisartsen Team, Huisartsen Zorggroep Breda, Zorggroep Zorroo, Avoord, De MARQ, Mijzo, Revant, Surplus, Thebe en zorgverzekeraar CZ.

<< Terug


www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement