Revant ondertekent 'Pact Zeeuwse Zorg Coalitie'

Revant ondertekent 'Pact Zeeuwse Zorg Coalitie'
26 januari 2022

Vrijdag 14 januari 2022 ondertekende de Zeeuwse Zorg Coalitie, waarvan Revant onderdeel uitmaakt, het ‘Pact Zeeuwse Zorg Coalitie’ om de dreigende zorgkloof te dichten. De ambitie om de zorg in Zeeland toegankelijk te houden krijgt daarmee steeds duidelijker vorm.

 

Personeelstekort

Door de toenemende zorgvraag zijn er in 2030 circa 6.500 zorgmedewerkers (+21%) meer nodig dan nu beschikbaar. Daarnaast zal het huidige personeelsaanbod in de zorg richting 2030 met 900 zorgmedewerkers (3%) afnemen door verhoogde uitstroom en verlaagde instroom, mede als gevolg van vergrijzing en ontgroening. Zo ontstaat -als we blijven doen wat we deden- in 2030 een zorgkloof van zo’n 7.400 (24%) zorgmedewerkers. Bovendien krimpt in diezelfde periode het mantelzorgpotentieel met 33%.

 

Talkshow
De digitale ondertekening werd tijdens een talkshow symbolisch afgesloten met de laatste fysieke handtekening van Annebeth Evertz, wethouder van gemeente Kapelle. Daarmee hebben alle deelnemers die betrokken zijn bij de Zeeuwse zorg zich uitgesproken om tot 2030 uitvoering te geven aan de ambitie en concrete resultaten te bereiken om de zorg voor iedere Zeeuw toegankelijk te houden.


 
Bekijk de hele talkshow
 

<< Terug


www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement