Activiteiten rond de Dag van de Beroerte - 10 mei 2022

Activiteiten rond de Dag van de Beroerte - 10 mei 2022
2 mei 2022

Iedere tweede dinsdag van mei is het de dag van de beroerte. De dag is bedoeld om aandacht te vragen voor de gevaren en gevolgen van een beroerte door goede voorlichting te geven en het belang van goed onderzoek te laten zien.

 

Activiteiten in Zeeland
Het lerend Netwerk Hersenletsel, onderdeel van de Zeeuwse Zorgschakels, vraagt in de week van 10 mei aandacht voor hersenletsel op de dag van de beroerte. Samen met zorgpartners, onder andere de Hersenstichting, de patiëntenverenigingen, het Adrz, ZorgSaam, Revant, Gors, WVO Zorg en Allévo staan zij op verschillende weekmarkten in Zeeland.


Hier wordt voorlichting gegeven over beroertes en hoe je die kunt voorkomen. Bij alle markten kunnen geïnteresseerden hun bloeddruk laten meten en ook hun bloedsuikerspiegel testen. Deze twee factoren spelen een belangrijke rol bij het ontstaan van een beroerte en dus ook in het voorkomen ervan.

 

We geven informatie over het revalidatie- en behandelingstraject na een beroerte en in de stands vind je meer informatie over andere vormen van hersenletsel. Ook is er uitleg over Breinlijn, een gratis landelijk loket waar je terecht kunt met alle vragen over hersenletsel.  


•    Dinsdag 10 mei van 10-15 uur in Goes: Grote Markt
•    Donderdag 12 mei van 10-15 uur in Zierikzee: Havenplein
•    Donderdag 12 mei van 10-15 uur in Middelburg: de Markt
•    Ook staat er een kraam in het ziekenhuis van ZorgSaam, Wielingenlaan in Terneuzen.

 

Bijeenkomst voor mantelzorgers in Brabant
Als je zorgt voor iemand anders kan het fijn zijn om je verhaal te delen met mensen die ook zorgen voor iemand anders. Zij begrijpen je en kunnen steun en advies geven vanuit hun eigen ervaring. Op 10 mei 2022 wordt van 13.30 - 16.00 uur in de kapel van Groenhuysen (Kalsdonksestraat 89, 4702 ZB Roosendaal, Brabant) een bijeenkomst georganiseerd waar je kunt praten met mensen die in een vergelijkbare situatie zitten, je verhaal vertellen en tips uitwisselen over de zorg, mogelijkheden om extra hulp te krijgen.


Aanmelden kan tot 6 mei


Bekijk de uitnodiging

 

Dit is een samenwerking van Allevo, Amarant, Bravis ziekenhuis, Breinlijn, De MARQ, Groenhuysen, NAH FysioNet, Revant, Schutse Zorg Tholen, SVRZ, Surplus, en TanteLouise.

<< Terug


www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement