Overhandiging boek 'De Gemene Deler': jongvolwassenen met kanker

6 mei 2022

Het kunstfotografieboek ‘De Gemene Deler’ van Floor van Liemt (creatief concept en directie), Loet Koreman (fotografie) en Alexa Gratama (tekst) vertelt het verhaal van Floor en 10 andere AYA’s (jongvolwassenen met kanker) op unieke wijze.

 

Het was de missie van Floor van Liemt om het mentale welzijn van jongvolwassenen met kanker te verbeteren. Daarom richtte Floor van Liemt na haar diagnose uitgezaaide longkanker – ze was toen 20 - de F|Fort Foundation op. Tijdens haar ziekteproces miste ze leeftijdsspecifieke zorg en aandacht. Alles leek ingericht en afgestemd op oudere mensen met kanker. Met de F|Fort Foundation wilde Floor aandacht vragen voor de impact van kanker op jongvolwassen leeftijd en wilde zij haar lotgenoten steunen.


Na vier jaar geleefd te hebben met uitgezaaide longkanker is Floor op 31 december jl. overleden. Het bestuur van de F|Fort Foundation zet haar werk met passie en gedrevenheid voort. Om Floors boodschap uit te dragen wordt ‘De Gemene Deler’ geschonken aan diverse organisaties die werken met jonge mensen met kanker, waar onder Revant medisch specialistische revalidatie.


Het kunstfotografieboek werd gemaakt in opdracht van de F|Fort Foundation. Aan de hand van zes thema’s die te maken hebben met ziek zijn in deze bijzondere levensfase, worden elf ervaringsverhalen uitgebeeld. Een korte tekst versterkt elke foto en zet aan tot reflectie.
Het was Floors grote wens dat iedere jongvolwassene die de diagnose kanker krijgt in ‘De Gemene Deler’ kan kijken en lezen. Je weet dan dat je niet alleen bent, je kunt er troost en inspiratie uit halen. Voor familie, vrienden en zorgverleners biedt het boek een belangrijk inkijkje in de soms zo lastig toegankelijke gevoelswereld van deze groep jonge mensen. Dat helpt om betere steun en zorg te kunnen bieden.

 


Omdat het belangrijk is dat ‘De Gemene Deler’ bij de doelgroep en zorgverleners terecht komt, overhandigde fotograaf Loet Koreman afgelopen week een koffietafel-exemplaar aan Luikje van der Dussen, voorzitter van de Raad van Bestuur van Revant.


Jongvolwassenen met kanker die een exemplaar van het boek ‘De Gemene Deler’ willen ontvangen, mogen contact opnemen met de Foundation.

<< Terug


www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement