Interview: "Ik wil geld ophalen voor kankeronderzoek"

Interview: "Ik wil geld ophalen voor kankeronderzoek"
17 mei 2022

Ellen Traa (52), planner bij Revant Revalidatiecentrum Breda, loopt de tien kilometer tijdens de LoveLife run in Breda zondag 22 mei. "Ik neem deel omdat ik het belangrijk vind om geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Ik wil minimaal duizend euro ophalen."

 

Ellen begon in 2015 met hardlopen. "In Prinsenbeek had je een club waarbij je in zes weken vijf kilometer leerde lopen. Dat sprak mij wel aan. Bovendien is hardlopen makkelijk. Je trekt de deur achter je dicht en je gaat hardlopen. Ik loop nog steeds regelmatig met het groepje van Prinsenbeek."

 

Borstkanker

In 2020 had Ellen haar zinnen gezet op de marathon van Rotterdam. "Ik liep al 33 kilometer tot COVID-19 roet in het eten gooide en de marathon werd afgelast. Een jaar later werd bij mij borstkanker geconstateerd, dus stond mijn leven volledig in het teken van deze ziekte. In april werd ik geopereerd waarna chemotherapie, bestraling en hormoontherapie volgde. "Het was een erg zware periode, maar ik bleef positief. Tijdens mijn chemotraject revalideerde ik bij Revant. Het oncologische revalidatieprogramma is erop gericht om spierkracht en conditie te verbeteren. Ik trainde twee keer per week bij mijn collega Marjanne, fysiotherapeut. En daarna liep ik vaak nog even langs mijn afdeling om met collega’s een kop koffie te drinken. Het was fijn om contact te houden."

 

Lees het hele interview

<< Terug


www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement