Terugblik | Week van het jonge kind

11 april 2023

Vorige week was het de Week van het jonge kind. Bij Revant hebben we in Breda, Goes en Teneuzen therapeutische peutergroepen (TPG). De TGP is geschikt voor kinderen met motorische en ontwikkelingsachterstanden op meerdere gebieden, in de leeftijd van 1,5 t/m 4 jaar.


We werken met een vast team van therapeutisch groepsleiding en therapeuten; kinderfysiotherapeut, ergotherapeut, muziektherapeut en logopedist. Ook is een revalidatiearts, orthopedagoog en maatschappelijk werker betrokken bij de groep. Wanneer nodig kan de diëtiste betrokken worden.


Er is een divers aanbod van activiteiten. Bijvoorbeeld aan tafel, waar ontwikkelingsgericht materiaal, sensopathisch spel en/of kleutervaardigheden worden aangeboden. Hierbij spelen we in op de ontwikkeling van de kinderen op sociaal emotioneel, communicatief en motorisch gebied. Ook maken we gebruik van de oefenzaal. Daar is ruimte voor bewegen met uitdagend materiaal.

 

Tijdens deze week waren er diverse activiteiten te beleven bij de therapeutische peutergroepen van Revant. Zo was er een meekijkmoment voor ouders, opa’s en oma’s, gastouder en zelfs broertjes of zusjes. Een wederzijdse ontmoeting van familie en hulpverleners die betrokken zijn bij belangrijke eerste jaren van het kind om te komen tot een optimale ontwikkeling. Dit is als heel waardevol ervaren en voor herhaling vatbaar!

 

 

 

 

<< Terug


www.revant.nl | Colofon | Disclaimer | Privacy statement